Fenechiu, transferat la Penitenciarul Vaslui

Relu Fenechiu a fost transferat, vineri, în Penitenciarul Vaslui.

Fostul lider liberal va avea parte de condiţii mai bune decât cele de la Iaşi. Închisoarea vasluiană a fost complet reabilitată în 2012, fiind una dintre cele mai moderne din România.

„Confirmăm transferul deţinutului la care faceti referire (Relu Fenechiu n.r.) la Penitenciarul Vaslui, mutare survenită ca urmare a schimbării regimului de detenţie”, a confirmat pentru sursa citată. Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Detinuţii încarceraţi la Penitenciarul Vaslui dispun de dormitoare civilizate. Niciunul dintre ele nu are mai mult de patru paturi, de asemenea fiecare este dotat cu televizor, cu băi proprii, apă caldă. de asemenea, fiecare etaj al clădirii este dotat cu sală de mese şi săli de recreere, săli de curs, bibliotecă, un magazin alimentar şi săli de sport.

Fenechiu a fost transferat în condiţiile în care regimul acestuia de executare a pedepsei s-a schimbat din închis în semideschis. Penitenciarul Iaşi nu are regim de executare semideschis.

Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupţie. În Dosarul „Transformatorul”, Relu Fenechiu a fost condamnat pentru prejudicierea cu peste 1,5 milioane de euro a companiei de stat Electrica SA, prin vânzarea unor transformatoare vechi, folosite apoi drept piese de schimb noi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.