Fifor: Procesul de transformare a Armatei va continua

Statul Major al Apărării a fost, indiferent de denumirea purtată, unul dintre pilonii pe care s-a construit armata noastră modernă, consideră ministrul de resort, Mihai Fifor, precizând că procesul de transformare a Armatei în toate sectoarele sale va continua.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Statului Major al Apărării, ministrul Fifor a scris:

”Înfiinţat ca structură de conducere a instrucţiei ostăşeşti de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 din 12 noiembrie 1859, cu rol principal de uniformizare a armatelor celor două principate româneşti după unirea acestora, Statul Major al Apărării, indiferent de denumirea purtată, a fost unul dintre pilonii pe care s-a construit armata modernă.

Cei care au făcut parte din această structură de elită a armatei au condus acţiunile militare ale ostaşilor noştri în timp de război, au reformat şi înzestrat organismul militar.

În prezent, 900 de militari execută misiuni de luptă în diferite teatre de operaţii”.

Mihai Fifor arată că sunt multe de făcut ca să fim eficienţi în faţa crizelor şi a operaţiilor militare la care ţara noastră va lua parte şi se arată convins că ”acum, când sunt asigurate resursele necesare, procesul de transformare a Armatei în toate sectoarele sale va continua”.

Ministrul a mai scris: „Felicitări tuturor celor care încadrează structura Statului Major al Apărării şi le urez mult succes în misiunile ce vor veni. La multi ani!”.

La 12 noiembrie, Armata României sărbătorește Ziua Statului Major al Apărării.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

5 Comentarii

  1. bre .. important este sa nu o transformati in ..nimic…dupa cate rasufla din ce se publica nsi ce vedem..pare ca va fi transformata intr o …gulguta..in care aranjortii au un rol si mult profit…

  2. ARMATA MODERNA CUM MAMA NAIBII AJUNG IN FUNCTII NUMAI TAMPITI SI RUPTI DE REALITATE.

  3. “Teatrele de operații” de aiurea ne interesează mai puțin și nu au nici o tangență cu “apărarea Românie!. Spuneți-ne dle. Ministru
    , la această zi de aniversare, ce face Statul Major al Apărării să ne apere țara de vecinii care în Decembrie 1989, și a trecut foarte puțin de atunci, și-au arătat adevăratele intenții și sentimente pregatitiți să ne sfâșie. Și atunci aveam militari în termen, aveam ofițeri, aveam ofițeri de rezervă, aveam rezerviști! Și mai aveam și cu ce să- i îmbrăcăm și armament să-i dotăm și trenuri să-i transportăm și State majore care să gestioneze zeci de variante posibile. Acum nu mai avem nimic, suflă vântul prin magazii și depozitele armatei. Cei drept nu mai flutură numai tricolorul Romăniei ci și totdeauna mai la vedere, avem și steagul UE și steagul NATO. Dle. Ministru nu uitați amara replică din filmul Mihai Viteazu: Măria Ta măcar să nu murim ca niște proști!

  4. Armata actuala esta departe de a fi o „oaste” . Armata actuala e o armata de salariati , care nu mai comunica cu poporul , in sensul transferului normal si logic de cunostinte militare , de la specialist catre cetateanul posibil a fi chemat sub arme , la o adica . E o armata cu puternic aspect de mercenariat , opaca , necomunicativa si care , in caz de stres militar , va fi exterminata rapid , fara posibilitati de inlocuire a efectivelor disparute in lupta . Din cauza lipsei serviciului militar obligatoriu , Romania nu dispune de capacitati normale de aparare . Se poate crede ca acei politicieni autori ai ideii desfiintarii serviciului militar obligatoriu , tocmai asta au dorit . Un neam care nu se poate apara e usor de impartit intre amatorii de chilipiruri geopolitice . E de citit istoria Poloniei !

  5. Aia care a fost obligata sa-si reduca efectivele la 10% din ceea ce avea in 1989 ? Aia care este obligata sa umble cu izmenele rupte-n cur , dar sa achizitioneze de la „partenerul strategic” echipamente de zeci de miliarde de dolari ? Se pare ca suntem cea mai spectaculoasa economie , daca reusim sa sustinem o buna parte din afacerile complexului militaro-industrial american. Ce pacat ca nu avem bani de vaccinuri pentru copii si nu avem nici macar bani pentru manualele elementare. Nu America e tara tuturor posibilitatilor ; Romania bate, de la distanta, orice record de ridicol! ( Harakiri )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.