Film german, concerte şi festivaluri pentru un sfârşit de săptămână clasic

Alba Iulia

CLASIC. Lucrări de Enescu, Brahms, Mendelssohn, Rahmaninov, Franck şi Dvořák sunt interpretate la prima ediţie a Festivalului Lions – Romantismul. Interpreţii care urcă pe scena de la Muzeul Principia (Piaţa Cetăţii din Alba Iulia) sâmbătă şi duminică de la ora 19:00 sunt Tadashi Imai (Pian), Titus Alexandru Tincu (violoncel), Elena Adriana Borz (vioară), Mircea Lazăr (vioară), Ovidiu Pârjol (pian) şi Dan Liviu Cernat (violă).

Arad

MUZICĂ. Constănţenii de la trupa Omul cu Șobolani au adunat 19 ani de căutări, opt albume, peste 30 de videoclipuri, sute de concerte şi trei generaţii de fani. Sâmbătă, sunt la ABC Club (Piaţa Avram Iancu nr. 16) de la ora 20.00.

CLASIC. În sala Cercului Militar, sâmbătă de la 19.00 are loc recitalul cameral cu Giuseppe Carannante la clarinet şi Fabrizio Soprano la pian. În program sunt Sonata în fa minor op.120 nr.1 de Johannes Brahms, Sonata op.167 de Camille Saint Saens şi Sonata pentru clarinet şi pian de Francis Poulenc.

Baia Mare

MUZICĂ. For the Wicked lansează în Shadows Rock Bar (George Coşbuc nr.50) cel de-al doilea EP al proiectului, „II”. De la ora 20.00, trupa arată ce îi face să se numere printre cei mai căutaţi artişti atunci când e vorba despre sonorităţi metal.

Braşov

FESTIVAL. Școala populară de arte şi meserii ,,Tiberiu Brediceanu” organizează Festivalul Naţional de Muzica „Art Talent” Braşov în perioada 5-6 noiembrie la sala Raduta din Braşov.

MUZICĂ. În prima sâmbătă din noiembrie Kruhnen Musik Halle (str. Nicolae Titulescu, nr 2P) îi are pe scenă Zdob şi Zdub. De la ora 21.00, vedetele hardcore-ului moldovenesc vin cu piesele celebre „Dj Vasile”, „Zdubii bateţi tare” sau „Videli Noci”.

Bucureşti

FESTIVAL. Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional Bucharest Art Week aduce laolaltă artişti contemporani, curatori şi teoreticieni români şi străini sub tema Lecţia Naturii. Până pe 12 noiembrie este deschisă expoziţia de la Galeria Posibilă (str.Popa Petre 6). Curatoarea ediţiei este Oana Tănase. Sâmbătă, 5 noiembrie este programată şi lansarea online a catalogului-insert pentru eveniment.

CLASIC. Tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teordorescu Ciocănea susţin un Recital Cameral de la ora 19.00 în Sala Mare a Ateneului Român. În program sunt compoziţii de Richard Strauss, Frédéric Chopin, Franz Schubert, Edward Grieg, Gabriel Fauré, Franz Schubert, Paolo Tosti, Francesco Cilea şi Piotr Ilici Ceaikovski.

FESTIVAL. Până pe 10 noiembrie continuă Zilele Filmului German la Cinema Eforie. Sâmbătă, de la 18:00, rulează „Wir Monster” de Sebastian Ko (2015), iar de la ora 20:00 este „Sibylle” de Michael Krummenacher (2015). Duminică, în festival rulează de la 16:00 un program de scurtmetraje din 2016 iar de la ora 19:00 va fi difuzat „Deadweight” de Axel Koenzen (2016). La finalul zilei este programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actriţa Ema Vetean.

MUZICĂ. Alborosie se întoarce la Arenele Romane sâmbătă cu trupa Shengen Clan. Spectacolul care începe la ora 20.00 şi face parte din turneul „Freedom&Fyah”, care promovează al 10-lea album al muzicianului.

TEATRU. La Green Hours se joacă sâmbătă de la 20.30 „Once upon”, spectacol invitat în Festivalul Naţional de Teatru Independent. Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraş, Tiberiu Enache, Ovidiu Cosovanu şi Daniel Chirilă (care semnează şi regia) sunt în distribuţie. Biletul costă 35 de lei.

MUZICĂ. Fanii Deine Lkaien îi aplaudă pe Alexander Veljanov şi Ernst Horn la Sala Radio, în Studioul de Concerte „Mihail Jora”, duminică de la ora 19.00.

FESTIVAL. Sâmbătă, de la 19.00, artiştii SoNoRo aduc muzica de cameră, ARCEN aduce poezia contemporană, iar publicul de la Cărtureşti Carusel experimentează întâlnirea muzelor reprezentând unii pentru alţii inspiraţie. Se va citi un poem simultan cu toţi participanţii de la eveniment, presărând un moment de condiment DADA peste seară. „Muses and Antimuses” | poem simultan, poeme antifonice, poeme pe etaje şi muzică: Steve Reich (1936)* – New York Counterpoint Jörg Widmann (1973)* – Trei Studii pentru vioară Luciano Berio (1925-2003) – Duets pentru două viori Rodin Shchedrin (1932)* – 3 Funny Pieces pentru trio cu pian. Intrarea este liberă.

COPII. Teatrul Odeon programează duminică de la 17.00 spectacolul „Copilăria lui Mozart” în regia Monicăi Ciută.

MUZICĂ. Duminică se încheie Festivalul Culese din Balkani cu un spectacol Nea Vasile & Taraful de la Mârşa la Clubul Țăranului (str.Monetăriei nr.3) de la 21.30.

Câmpina

CLASIC. Duminică, la Casa de Cultură „Geo Bogza” (str. Griviţei nr.95) ansamblul Imago Mundi vine cu un spectacol din turneul „Isvor. George Enescu”. De la ora 19:00 Rapsodiile Române sunt faţă în faţă cu muzica tradiţională şi folclorul urban.

Cluj Napoca

FESTIVAL. Duminică, 6 noiembrie 2016, începând cu ora 19.00, în Sala de concerte a Academiei de Muzică Gheorghe Dima este programat concertul Bartók & jazz, cu participarea a doi pianişti din Ungaria, Fejes Krisztina şi jazzistul Káel Norbert, respectiv a cântăreţei de jazz Teodora Enache. Spectacolul încheie Transilvania Jazz Festival.

TEATRU. Compania clujeana de arta si entertainment, MARIO DANCE ATELIER isi continua programul teatral iniţiat anul trecut cu noua sa premieră, „Take, Ianke şi Cadâr” de V.I. Popa. În distribuţie sunt Emanuel Petran (Take), Petre Bacioiu (Ianke), Ginuc Crisan (Cadâr), Bogdan Radulescu (Ionel), Alexandra Tarce (Ana), Radu Largeanu (Iţic), Elena Ivanca (Safta) şi Gigi Iordache (Strul). Premiera spectacolului regizat de Chris Nedeea are loc duminică, de la 19:30, la Teatrul Naţional din Cluj.

Galaţi

CLASIC. Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail sunt sâmbătă de la ora 19.00 pe scena Teatrului „Nae Leonard” pentru a susţine un recital extraordinar. În program sunt lucrări de Claude Debussy (Sonata pentru vioară şi pian), Serghei Prokofiev (Sonata a II-a, în la minor), Ernest Chausson (Poem), Maurice Ravel (Tzigane) şi Studiu în formă de vals de Camille Saint Saens şi EugèneYsaye.

Iaşi

FILM. Documentarul „Flotant pe strada Ibrăileanu” va putea fi vizionat duminică, 6 noiembrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi. Intrarea este liberă.

Râmnicu Vâlcea

TEATRU. „Ubu Rege” de Alfred Jarry se joacă la Teatrul Tineretului duminică de la ora 17.00. Spectacolul în regia lui Tudor Lucanu îi are în distribuţie pe Vlad Bîrzanu, Mădălina Ciotea, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Andrei Brădean, Iulia Antonie, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Ana Şuşca, Réka Szász şi Vladimir Purdel.

Sfântu Gheorghe

TEATRU. Regizorul Zakarias Zalan semnează montarea „Tartuffe” de Moliere într-o variantă adusă în zilele noastre.

Sibiu

MUZICĂ. Trupa Ad Hoc, o formaţie de chitări electroacustice coordonată de Brad Marius, formată din 5 liceeni: Aura Comaniciu, Alex Rebegel, Adi Blaga, Vlad Vladescu şi Patrick Biro cântă rock, jazz şi blues iar artistul Dan Perjovschi desenează pe zidul de lângă Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Duminică, de la 16.00 intrarea este liberă, ceaiul şi cafelele sunt de la automat.

CLASIC. Mauro Lo Conte este pianistul care susţine un recital sâmbătă la Sala Thalia de la ora 19.30 în încheierea Festivalului Internaţional Clara Haskil. În program sunt partituri de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven şi Robert Schumann.

Suceava

MUZICĂ. Cătălin Ciuculescu Band lansează sâmbătă la 18.00 albumul „Altă viaţă”. Concertul din Sala Mică a Casei de Cultură are intrare liberă.

Târgu Mureş

TEATRU. La Sala Mică a Teatrului Naţional se joacă duminică de la 19.30 „Cloaca” în regia lui Cristian Theodor Popescu. În distribuţie sunt Dan Rădulescu, Nicu Mihoc, Alexandru Pavel, Nicolae Cristache şi Raisa Ane.

Timişoara

FESTIVAL. În 5 şi 6 noiembrie are loc cea de-a doua ediţie a Festivalului de Arte Performative Timişoara, în patru locaţii din oraş: Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, Teatrul German de Stat, Mansarda Facultăţii de Arte şi Design şi Ambasada. Festivalul reuneşte artişti din Germania, Franţa, Belgia şi România. Programul prezintă performance-uri de dans contemporan şi teatru, o instalaţie video, un film şi un concert. Sâmbătă, de la ora 17.00 în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” este programat spectacolul de dans Fugen al Isabellei Schad. La aceeaşi oră, este prezentată instalaţia video Capture Practice de Arkadi Zaides în Mansarda Facultăţii de Artă şi Design. De la 19.00, sâmbătă este programată în Ambasada (str.Anton Seiller nr.2) proiecţia documentarului „Before We Go”, o poveste despre sfârşiturile vieţii de belgianul Jorge Leon. Tot aici se încheie prima zi de festival cu Fluid, „un queer act bucureştean” susţinut de performerul şi coregraful Paul Duncă şi de muzicianul Alex Bălă.

Duminică, evenimentul revine la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely unde, de la 17.00 , actriţa Olga Török prezintă „Pe scurt“, un exerciţiu de comunicare cu „celălalt“ în mediu performativ la Sala Studio de la 17.00. Seara, de la 19.00, în Sala Mare, este programat „School of Moon”, un proiect în care Eric Minh Cuong Castaing pune faţă în faţă doi dansatori şi opt balerine cu şase roboţi şi peste 20 de copii. Pentru cele trei spectacole care au loc la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” biletul de intrare costă 16 lei preţ întreg şi 8 lei preţ redus. Pentru evenimentele care se desfăşoară la Ambasada şi la Mansarda Facultăţii de Artă şi Design intrarea este liberă.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.