Flux tot mai mare de imigranți. Slovacia își întărește frontiera cu Ungaria

Ministerul slovac al afacerilor interne susține că a crescut de nouă ori numărul migranților ilegali. Pentru a veni în sprijinul poliției în controlarea acestui flux tot mai mare, Slovacia va repartiza până la 500 de soldați la frontiera cu Ungaria

Premierul Odor spune că este imposibil să fie închisă frontiera cu Ungaria, dar că trupele vor ajuta poliția să îi înregistreze pe migranți și vor patrola în zona de graniță.

„Aș dori să îi asigur pe cetățeni că încă discutăm despre migrația de tranzit”, a declarat oficialul slovac, după o ședință de guvern.

Slovacia s-a confruntat cu un număr tot mai mare de migranți, majoritatea din Siria, care au pătruns în Uniunea Europeană pe la frontiera dintre Serbia și Ungaria și se îndreaptă spre țările bogate, în special către Germania.

Creșterea numărului de migranți cu lunile de toamnă și iarnă la orizont coincide cu alegerile din Slovacia din 30 septembrie.  Politicienii sunt atenți la acest fenomen, în condițiile în care localitățile de la granița sudică au tot mai mulți refugiați care dorm prin parcuri și pe terenurile de sport.

Potrivit Ministerului slovac al Afacerilor interne  a crescut de nouă ori numărul migranților ilegali care au fost reținuți, ajungând la 27.000 de la începutul anului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Sa mearga in tarile care au distrus siria pentru interese! Cumva Romania are interese in siria sau in alta parte? Nu cred! Romania, de fapt, bugetarii obsedati de lux si confort care ocupa functii in guvern si parlament plus numirile in functii politic, nu sunt in stare sa gestioneze, sa administreze tara proprie, cum sa mai aiba interese in alte tari?

  2. Să-i trimită prin România poate face Victor Orban promisul gard intre Ungaria și România. Mari nulități are de ani buni România la conducere, care nu știu exploata in favoarea României anumite crize.

  3. sa-ti batzi cuie-n cap:
    -acum e acum,
    au aparut coloanele de copii si gravidutze….

  4. Ungaria ar trbuii să zidească definitiv granița cu România, în așa fel să nu mai trecă nimeni fără nicio excepție.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.