Gabriela Ruse şi Cristina Dinu, în ultimul tur al calificărilor

Jucătoarele române de tenis Gabriela Ruse şi Cristina Dinu au reuşit să acceadă, miercuri, în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Cristina Dinu (31 ani, 229 WTA) a beneficiat de abandonul japonezei Mai Hontama (24 ani, 114 WTA) la scorul de 5-2 pentru româncă, după 37 de minute. Dinu o mai învinsese pe niponă în 2021, în finala unui turneu ITF la Antalya, cu 6-2, 6-3.

În ultimul tur preliminar, Dinu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Katarzyna Kawa (Polonia) şi Laura Pigossi (Brazilia).

Gabriela Ruse (26 ani, 152 WTA) s-a impus în faţa olandezei Suzan Lamens (24 ani, 148 WTA), cu 6-3, 6-4, după o oră şi 22 de minute.

Ruse va juca în runda finală contra italiencei Sara Errani (37 ani, 95 WTA), principala favorită a calificărilor.

În alt meci din turul secund preliminar, Miriam Bulgaru (25 ani, 204 WTA) a fost învinsă de jucătoarea americană Katie Volynets (22 ani, 109 WTA) cu 6-0, 7-5, după o oră şi 35 de minute.

Bulgaru s-a ales cu un cec de 28.000 de euro şi 20 de puncte WTA, în timp ce Dinu şi Ruse şi-au asigurat fiecare 41.000 de euro şi 30 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu sunt calificate direct pe tabloul principal de simplu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.