Gangsteri de Rahova

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Ștrandul Kiseleff era în perioada interbelică locul preferat de distracție al bucureștenilor în timpul verii. Avea, pe atunci, cel mai mare bazin din Europa, cea mai mare plajă artificială, precum și 200 de cabine. Ulterior schimbării regimului a fost rebotezat în „Ștrandul Tineretului“

Cu ordinul de încorporare în buzunar, presimțind că va pleca pe un drum fără întoarcere, Zicu poposi în iarna anului 1943 la atelierul foto Horia din Bulevardul Ferdinand pentru o ultimă fotografie, pe care avea să o lase amintire iubitei sale. Un dar neprețuit, chipul său vesel și cel din urmă îndemn: „Să-ți rămână o vie icoană în sufletul tău curat“, Zicu, 16-XII-1943, București

Un zâmbet cald, un chip luminos cu trăsături nobile, ce transmite o feminitate puerilă, aproape angelică…
Ionela, fotografiată în 1942 la Color Studio din strada Sărindar

Pentru că este sfârșit de săptămână, Mițu, Crivăț și Victor au ieșit ca băieții la plimbare în Bucureștiul anului 1934

La plimbare pe Magheru în 1940

Fotografii și texte trimise de Sorin Mărgărit

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.