Ginere de emigrant, în suita Reginei Maria

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Povestea de familie de astăzi începe undeva în Prahova, unde se naște Iorgu Iordache Vintiloiu – foto 1, emigrat în jurul anului 1903 în America, orașul Alliance din statul Ohio, și revenit în România spre a se căsători cu Elena, fetița mică din foto 2. Căsătoria este redată în foto 3. Din această căsătorie se nasc Victor Pascal Vintiloiu – foto 4 și Constanța Vintiloiu în foto 5 – copil. Constanța se căsătorește cu Constantin Crețu foto 6, ministru secretar de stat în Ministerul Învățământului, ocazie cu care, după cum se vede în foto 7 și foto 8, o însoțește pe Majestatea Sa Regina Maria într-o vizită la o expoziție de artizanat. Nu cunosc celelalte persoane din acele fotografii. Presupun că militarul era aghiotantul Majestății Sale. (Fotografii şi text trimise de Mihaela Vintiloiu)