Goana după ulei, atunci și acum!

Istoria se repetă! Și nu, nu e doar o vorbă în vânt, ci se întâmplă destul de frecvent în diferite sectoare. Iar acum o vom dovedi din nou. 

Cum se învârte roata!

Fotografiile cu zeci de oameni care și-au încărcat până la refuz coșurile cu ulei alimentar sau ale celor care au pus benzină în orice recipient au găsit ne duc cu gândul la ce se întâmpla în urmă cu zeci de ani.  Prezentăm și noi o fotografie din acele timpuri pe care mulți le credeau trecute cu un mesaj tot din acele vremuri. Dacă doriți să revedeți (selecțiuni din programul de Revelion, era pe vremuri):

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

22 de Comentarii

 1. ‘Atunci și acum …’ situația era/este mistificată, situație în care fiecare reacțion(a/ează) ‘emoțional’ pentru nu pierde. In topic : situația geopolitică și militară actuală influențează tot globul.

 2. de untura ati auzit? pe vremea dictatorului mama cumpara slanina de porc – aia se mai gasea – o topea si avem in permanenta un borcan de untura in frigiderul gol. masa de dimineata era lapte cu putina cacao (economie ca nu o gaseai decat in cofetarii si era scumpa), paine prajita pe tabla pe ochiul de aragaz cu duza marita (infractiune tovarasi!), pentru ca flacara abia palpaia. ungeam paine fierbinte cu putina untura si sare si beam laptele praf cu urme de cacao. cam asta era. probabil de asta generatia mea este destul de sanatoasa si nu trecem pe la doctor…?

 3. SI EU AVEAM IN CAMARA VRE-O 10 LITRII DE ULEI SI 15 KILOGRAME DE ZAHAR , CA MERGEAM IN FIECARE ZI LA COADA LA ALIMENTARA SI STATEAM LA COADA CATE 2 ORE PENTRU 1 LITRU DE ULEI SI 1 KILOGRAM DE ZAHAR , INNAINTE DE 1989 .

 4. Ce bine imi pare ca a luat teapa colonelul desi nu e colonel Turcitu care se lauda ca prostu ca a ramas fara ulei. Desteptul care la facat pe petrov de doua ori prezident are incredere in organe carele l-au asigurat ca avem stocuri sufiente de floarea soarelui. Mai desteptule cu ranita de maresal golita de piatra ponce, una sunt stocurile de seminte de floarea soarelui si alta stocurile de ulei de floarea soarelui. La asa destepti care ne conduc/jefuiesc in slujba strainilor de 32 de ani, nici floarea soarelui nu mai creste!

 5. Da, mi-aduc aminte cînd a început criza alimentară in România, cred că era prin ’78, a început cu zahărul și imediat după zahăr, uleiul. Pe urmă s-au raționalizat dar coadă tot era, că de multe ori nu se ajungea rația pentru toți. S-ar întoarce vremurile alea, om trăi si-om vedea… măcar să nu ne bage în război.

 6. In 2022 unii se bat pe ulei ca traficantii columbieni pe productia de cocaina sa cumpere carucioare integi de baxuri. Ca de pus in rezervor la diesel a ajuns la acelasi pret cu motorina sau mai scump.

  La tara nu se inghesuia nimeni sa cumpere uleiuri dr 8-10lei litru, in marile orase se calcau in picioare.

 7. Azi cumpara ulei cu carutul din mall-uri proprietarii de carciumi care au si bucatarie,si proprietarii de mici magazine la „fereastra”care le mai adauga un 5 lei si le revand comozilor de cartier

 8. In Bucuresti a fost la liber si nu la cartela/ratie, persoana care semneaza „A FOST GREU IN 1989” spune ca putea lua de cate ori statea la coada, altii vorbesc de ratie. Da domnul Contrabanda, pt ca la tara si/sau in unele orase mici unde se creste porc, se gateste cu untura, iar unii cumpara de la vecin ulei de calitate presat la rece, nu ceea ce se gaseste in supermarket.

 9. astazi tov baciu e buticar fruntas, are certificat de revolutionar, persecutat, pensie speciala etc etc si ia 15 baxuri (nu sticle) de ulei odata ca sa mai scoata si el un ban la revanzare in butic

 10. intrebatzi de „zahar cu leuconostoc”
  la eugenia voda si sotzul lustig,
  hapsanii de la TVR….

 11. A FOST URMARIT , CA STA IN FIECARE ZI , LA COADA LA ALIMENTARA , CA SE DADEA CATE 1 KILOGRAM DE ULEI SI UN KILOGRAM DE ZAHAR DE PERSOANA PE ZI , SI S-A DUS CU TOATA FAMILIA LA COADA LA ALIMENTARA IN FIECARE ZI ! A FOST URMARIT DE SECURITATE , POZA DUPA BULETIN SI DIN CAMARA A FOST FACUTA PROBABIL DE AGENTURI , DE LA SECURITATE , CU APARATUL DE FOTOGRAFIAT ! O FI AVUT SACOSA DE PLASA DE PLASTIC SI A VAZUT SECURITATEA CA EL CARA IN FIECARE ZI , ULEI SI ZAHAR DE LA ALIMENTARA .

 12. L-A TURNAT LA SECURITATE , POATE VRE-UN OM DE ,, BINE ” ! , UN ,, SIFONAR ” VRE-UN INFORMATOR LA SECURITATE !

 13. SI CU CAT SE POATE VINDE LA BUTIC ULEIUL ? CU 1 LEU , CU 2 LEI CU 3 LEI , MAI MULT NU SE POATE , CU MAI MULT DE ADAOS COMERCIAL DE 30 LA SUTA !

 14. (femeile se agatzau cu „eu am apa calda”,
  in curind se vor ademeni cu bomboane…..)

 15. POATE CA LUCRA LA ALIMENTARA , CA SEF DE ALIMENTARA ! SI A FOST TURNAT DE SECURITATE !

 16. ERA SCUMP ZIARUL SCANTEIA , 6 PAGINI , 5 LEI , IN 1947 . IAR SALARIU MEDIU ERA DE 261 DE LEI .

 17. Mai gravă decât criza de ulei care se repetă, mi se pare interzicerea prin lege !!! a libertății de exprimare, care nu credeam să se mai repete. Dar cu repetenții care ne conduc, și nu mă refer doar la cei din România, ci cam de peste tot, iată că istoria se repetă. Și aia, rescrisă de niște criminali notorii.

 18. Celebra sticlă de ulei de jumătate de litru pe care ajungeai, după ce se golea uleiul și se râncezea pe sticlă, să o primești cu bere. Acum dacă în România nu mai este nici o fabrică de ulei și nici o fabrică de bere, structura plantațiilor de hamei a rezistat până prin anul 2000, nu mai poți pății greață. Plastic peste tot. Cătă pulbere de plastic trece prin noi de la ulei, sucuri, bere, apă minerală sau plată se știe, dar nu se spune.

 19. ERA BUNA BEREA DE AZUGA , CU APA DIN RAU DE LANGA CALEA FERATA DE LA AZUGA . ERA APA , CARE VENEA SI DE LA CASCADA URLATOAREA .

 20. @Emile
  -ai uitat de prezervative,tampoane si cancer de col uterin….
  (o parere libera,ne-shtiintzifica si total nefondata,inofensiva,
  pentru True Fake News luati din sursa autorizata „Arafat” )

 21. ALO,ALO ! Mai tineti mult articolul si poza asta tembela pe pagina ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.