Gorghiu drege busuiocul. Este justificată situația de excepție privind măsurile fiscale? Ar fi…

Pe principiul să facem reformă în administrație, dar să știm și  noi, cam așa s-ar descrie situația generată de anunțul  premierului Marcel Ciolacu privind asumarea pe pachetul privind măsurile fiscale.

Varianta angajării răspunderii e o situație de excepție, fără îndoială, nu există vreun dubiu, așa este descrisă în jurisprudența constituțională. Problema care se pune este dacă măsurile propuse de premier satisfac această exigență. Întrebată dacă este justificată situația de excepție, Alina Gorghiu a răspuns  că ”ar fi”.

Este sau nu este? Se impune sau nu măsura asumării?

”Că ar fi urgența, asta dacă chiar ținem să facem o reformă a administrației din România, a încercat să explice Alina Gorghiu.

Nu lămurește aspectul  excepțional al măsurilor, dar aflăm că ”pentru mine, ca om politic… că-i angajare de răspundere, că este proiect de lege, important va fi pachetul de măsuri pe care îl iei prin aceste inițiative”.

Alina Gorghiu spune că nici nu a știut despre asumarea anunțată de premierul Marcel Ciolacu.

”(…)noi nu am avut ședință de Birou Politic Național, eu nu am știut de ideea de angajare a răspunderii. Președintele partidului, Nicolae Ciucă, ne-a comunicat că vom discuta setul de măsuri în ședința de BPN. Vom avea ședința pe 1 septembrie”.

Este de acord cu această formă de legiferare?

Eu n-am văzut nicio variantă. Va trebui ca acest proiect să fie elaborat de Ministerul Finanțelor și va trece oricum pe la Ministerul Justiției, la avizare. Voi comunica public opinia pe care o am”, a conchis Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Fără legătură cu subiectul:cum de ați uitat să-l felicitati pe Dl Andrei Plesu,prietenul gazetei,cu ocazia zilei de nastere?!!

  2. Sa fim seriosi, in rromania toate legile importante sunt trecute de EXECUTIV prin asumarea raspunderii, ca sa evide dezbateri prin comisii, ONG-uri, in fata publicului si sa nu apara amendamente. Securitatea trece legile pe sest, prin adoptare tacita, cu sefii Senatului si Camerei Derutatilor tinandu-le la sertar, ca sa dezbata proiecte de lege ca protectia bibistrocelului crocobazdugat, si modificari inutile la Codul Rutier. LEGISLATIVUL a ajuns o pielea ….. Si Justitia isi trece propriile legi cu decizii cretine ale ICCJ si Curtii Constipationale.

  3. Si-a adus aminte de cind: „Mi-am pus busuioc in par „? Si l-a pierdut printre „saltele „? Acum incearca sa-l dreaga ?Era o cantare pe vremea tineretii mele : „Din cocos nu faci gaina , nici din k ooo(vata)rva gospodina „.Tik-tak,tik-tak, Alinutzele imi plac…….

  4. Alinuța Salteluța face schimb de experiență cu babele care, se știe, au înțărcat-o.

  5. Alina nu scapă vreo ocazie să bage capul in poză. Ignoră faptul că timpul trece și nu mai e „fotogenică „. Fost-ai lele când ai fost !

  6. Țara arde din cauza ministrului peneleu de la interne iar baba se chiaptana pe chelie, președinte mai avem sau tot la ski e?

  7. Femei fara minte! S-au spurcat dand mana cu lighoiana aia, numita Gorghiu!

  8. Femei fara minte! S-au spurcat dand mana cu lighioana aia, numita Gorghiu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.