Gorghiu: Ponta afişează resentimente faţă de electorat

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susține că premierul Victor Ponta „nu e în stare” să facă o analiză sinceră a eşecului la prezidenţiale şi, „mai grav”, ”afişează puternice resentimente faţă de electoratul care nu l-a votat”.

”La patru luni de la înfrângerea în alegerile prezidenţiale, Victor Ponta nu e în stare să facă o analiză sinceră a eşecului. Mai grav este însă că dl. Ponta afişează puternice resentimente faţă de electoratul care nu l-a votat. Vorbind azi despre alegerile locale, Victor Ponta a afirmat că turul doi n-ar fi bun pentru că ”se dă drumul la emoţie, la ură”. La fel gândeşte despre alegerile prezidenţiale, văzând probabil ”ură” în cea mai frumoasă manifestare de solidaritate a cetăţenilor români din ultimii ani (fie ei aflaţi între graniţele ţării sau în diaspora): votul din 16 noiembrie 2014”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook, după discursul lui Victor Ponta de la Consiliul Naţional al PSD.

Aceasta mai spune că premierul ar trebui să se întrebe dacă nu cumva a existat o bază solidă pentru acea “emoţie” colectivă care l-a învins în turul doi la prezidențiale.

”Când dai ordonanţă de urgenţă ca să racolezi sute de primari, când refuzi deschiderea de noi secţii de vot în străinătate încălcând un drept constituţional, când refuzi să respingi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea în speranţa de a mobiliza în sprijinul tău diverşi condamnaţi şi condamnabili, când lansezi direct sau prin interpuşi valuri de atacuri murdare contra principalului contracandidat – adică în momentul în care principala “emoţie” pe care o afişezi este disperarea de a câştiga cu orice preţ – atunci românii reacţionează!”, a mai scris Gorghiu.

Victor Ponta le-a spus, sâmbătă, pesediștilor reuniți în Consiliul Național al partidului, că turul doi al alegerilor prezidențiale este mereu despre emoție și că și el ar fi votat „împotriva lui Ponta” anul trecut dat fiind ce s-a spus. În opinia lui Ponta, el a greșit la prezidențiale deoarece a considerat, la fel ca și Adrian Năstase, că aceste alegeri se câștigă doar cu rațiune.

Am mai greșit un lucru, ca și Adrian Năstase în 2004, crezând că alegerile prezidențiale se câștigă doar cu rațiune, cu prezentarea a ceea ce ai făcut. Nu-i adevărat. Turul doi înseamnă emoții, înseamnă vot contra stânga și da, am făcut aceeași greșeală. (…) Și eu dacă trăiam în străinătate și vedeam la televizor ce-i la secțiile de vot aș fi venit să votez contra lui Ponta, că el e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă și eu citeam cu două zile înainte de turul doi că Ponta și Tăriceanu vor să renunțe la cota unică (…) aș fi venit la vot să nu-mi oprească cota unică. Și eu, dacă aș fi văzut că Ponta duce România în Rusia aș fi venit să votez împotriva lui Ponta. Dacă aș fi văzut la televizor că îi spune unui ministru, o doamnă pe care o apreciez și o iubesc, ‘Fă Doino’, aș fi spus cum să aleg președinte pe cineva…? Deci vă rog să ne gândim foarte bine că trebuie să avem realizări, trebuie să avem proiecte, dar nu trebuie să uităm în special turul doi al alegerilor întotdeauna este cu emoții„, a declarat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.