Hackeri din Rusia au atacat reţele informatice ale Guvernului Germaniei  

Hackeri din Rusia au accesat reţelele informatice ale Ministerului german de Externe şi ale Ministerului Apărării şi probabil au sustras date secrete, au declarat miercuri după-amiază surse citate de presa de la Berlin.

Atacurile cibernetice au fost lansate de grupul de hackeri APT28, probabil în scop de spionaj.

Autorităţile germane au depistat în decembrie 2017 că în sistemele Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării era un software de spionaj. Nu este clar de cât timp era instalat acel software suspect, dar există suspiciuni că activităţile de spionaj durau de 12 luni, au declarat surse citate de agenţia de presă DPA şi de revista Focus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Mai sa fie ! Ai draqu rusi , terorizeaza toata lumea civilizata si nu singuri ci alaturi de comunistii chinezi . Dincolo , peste ocean nu va aruncati privirea , ca si aia va mai spioneaza din cind in cind , ca doar voi ati recunoscut ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.