Halep, duel cu Svitolina în semifinale

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în semifinalele Rogers Cup după ce a învins-o pe franțuzoiaca Caroline Garcia (21 WTA) în sferturile turneului de la Toronto, scor 6-4, 6-2.

Românca s-a impus după o oră şi 11 minute.

Pentru un loc în finala turneului de la Toronto, Simona Halep se va duela cu ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), care a trecut de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza (4 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-3.

Halep şi Svitolina s-au mai întâlnit de trei ori până acum, românca impunându-se în două meciuri.

Wozniacki, prima finalistă

Cealaltă semifinală a competiției a fost disputată de Caroline Wozniacki și Sloane Stephens, Wozniacki calificându-se în finală unde ar putea juca în compania Simonei Halep, dacă românca trece de Elina Svitolina.

Calificarea în semifinalele turneului de la Toronto este recompensată cu 122.190 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Halep este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după ce a câştigat anul trecut finala de la Montreal. În 2015, la Toronto (cele două oraşe alternează la organizarea Rogers Cup), românca a fost finalistă.

Halep, după accederea în semifinale

„Ieri a fost greu să aştept şapte ore să văd dacă joc (din cauza ploii – nr.). Caroline nu este o adversară uşoară, mulţumesc fanilor care m-au susţinut. Nu va fi uşor să joc la acelaşi nivel în semifinale, dar sunt pregătită, voi da totul şi voi încerca să câştig”, a declarat Halep.

Despre Alexandru Visan Articolele 132
Author