Herculane, stațiunea în care ilegalitatea este la tot pasul (XI)

https://amazingromania.net/statiunea-baile-herculane/

În continuarea dezvăluirilor privind seria ilegalităților din staţiunea Băile Herculane, în acest episod vom vorbi despre Băile Venera. Este o practică în Băile Herculane și nu numai, să se schimbe poziționarea unor terenuri cu ajutorul schițelor false emise de topografi, schimbul unor sume de bani. Și în acest caz avem de-a face cu o practică similară, dar, mai mult, avem de-a face și cu implicarea unor judecători care au dat soluții pe baza acestor schițe false.

Conform extrasului de carte funciară din anul 1991, cu numărul 20, Băile Herculane, nr. topo 75, Baia termală actualmente denumită Băile Venera și curți, proprietarul fiind statul român în suprafață de 1529 mp.

Numărul Topo 75, nr topo. Cad.778 în suprafața de 425 stp, adică 1529 mp situat în strada 30 Decembrie actual strada Castanilor:

  • La nr. 35 Băile Venera, dar s-a schimbat cu numărul 1 pe strada Cernei unde, în fapt, acest număr este la pavilionul 12.

  • La nr. 37 Magazin IAS și piață, dar s-a schimbat cu numărul 3 de pe strada Cernei unde, în fapt, a fost o farmacie.

Identificarea terenului în acest caz a fost greșită pe numărul topo 74, cad 777 de 1344 stp, adică 4834 mp pădure în strada Cernei, mai exact acest teren real se află situat pe marginea Cernei în zonă împădurită, în versantul drept al Cernei așa cum apare în cartea funciară, dar a fost defrișată.

Strada Cernei începe de la nr.1, pe stânga pavilionul 12, cu teren aferent și de la numărul 2, pe dreapta SMB- fizioterapia II, numărul 4 Hotel Traian, pavilionul 1.

În fapt, topograficul 74 este poziționat peste topograficul 75, deoarece topo 74 este de la pod în sus, deci topo 74 este poziționat greșit, conform schiței de mai jos.

În Băile Herculane, pe terenurile intabulate de proprietari sau de stat, anumiți indivizi împreună cu experți topografi au reușit să efectueze anumite operaţiuni de intabulare prin suprapunearea pe alte terenuri. Mai mult, aceștia au construit imobile în alte locații decât cele pentru care erau emise autorizații de construcții.

Toate aceste lucruri se întâmplă într-o Românie în care mii de oameni așteaptă ani întregi prin instanţe să li se recunoască dreptul de proprietate asupra unui petic de pământ. Până la urmă, nu durata proceselor ar fi reprezentat o problemă ci faptul că în anumite oraşe s-au constituit adevărate grupuri infracţionale formate, în cea mai mare, parte din angajaţi ai statului şi înalţi funcţionari, situaţie în care orice om de bună credinţă se întreabă cine îi mai apără interesele şi se gândeşte de o mie de ori înainte să sesizeze autoritățile pentru nedreptatea ce i-a fost făcută.

Cu toţii ne-am pus speranţa în lupta anticorupţie care se anunţa ca fiind unica speranţă a unei ţări aflate parcă într-o continuă tranziţie, însă atâta timp cât sistemul de justiţie este alcătuit din oameni asupra cărora planează suspiciuni cu privire la integritatea morală şi profesională şi, atâta timp cât vulnerabilitățile acestui sistem sunt puse pe tapet zilnic de către mass-media, lupta anticorupuţie riscă să cadă în derizoriu, să fie doar o glumă proastă  şi un slogan ieftin.

Toate aceste realităţi ale României de azi nu fac decât să adeverească din ce în ce mai mult cuvintele lui Mihai Eminescu „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Cum in Herculane foarte multi construiesc fara autorizatii ? Ce fac autoritatile nationale? Dorm.

  2. Da. Am sesizat si prefectul privind trecerea din proprietatea publica in proprietate privata a unei portiuni din parcul din fata hotelului DACIA, pentru o parcare a unei terase Vasy XXL si prefectul nici nu s-a sinchisit sa verifice legalitatea hotararii respective. C-asa-i la Herculane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.