Incendii devastatoare în apropiere de Costa del Sol

Mii de persoane au fost eacuate din staţiunea balneara spaniolă Marbella, din cauza incendiilor de vegetaţie. Pompierii au descoperit trupul carbonizat al unei persoane care, după evacuare, a ales să se întoarcă acasa. Cinci persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă.

Pompierii care se luptă cu incendiul care a cuprins o pădure de pini sunt ajutaţi de 31 de avioane şi elicoptere. “Peste 800 de persoane” luptă pentru stingerea incendiului, spune preşedintele regiunii Andaluzia, Jose Antonio Grinan.

Începând din ianuarie, în Spania au ars 153.159 de hectare de pădure, adică 0,55% din suprafaţa împădurită a ţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.