Ploiești: Intervenție pentru prinderea unui urs

E alertă la Ploiești după ce un urs care a fost văzut în repetate rânduri în oraș nu a fost încă prins. Sălbăticiunea a fost văzută în zonele Vega şi Mihai Bravu din municipiu, primarul Andrei Volosevici convocând echipa de intervenţie.

„Menţionăm faptul că autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie, prin stabilirea de puncte fixe de observare şi patrulare în zonele în care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video şi prin monitorizarea cu dronă, de două ori pe zi. De asemenea, a fost instalată şi o cuşcă pentru capturarea exemplarului de urs. Totodată, echipaje ale Poliţiei Locale Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova monitorizează, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumătate de oră”, arată Primăria printr-un comunicat.

Municipalitatea ploieşteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi a unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere”.

Primăria Ploieşti le solicită cetăţenilor să respecte avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizaţi, să apeleze numărul unic de urgenţă 112 dacă văd animalul, să evite zona în care a fost semnalat exemplarul de urs, să rămână în locuinţe, să păstreze distanţa faţă de animal, să nu încerce să îl fotografieze/filmeze, să nu îl hrănească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. refaceti padurile, refaceti rezervatiile naturale. im b e ci li. o tara de i dio ti za ti care „decat” se plang, iar primul gand este „sa ucizi”. nu pot sa uit stirea acea cu acei indivizi criminali care au ucis puii de urs gasiti in padure…bine nu le va fi…asa cum nu le va fi bine celor care vor raul altora. si aici ma refer inclusiv la ANIMALE SI PASARI. si orice vietuitoare lasata aici. ca si noi. credeti despre voi ca sunteti superiori? ha! voi nu sunteti in stare sa gasiti metode de indepartare a salbaticiunilor de voi, decat prin crima, si va vedeti superiori lor…? wow.

 2. Sper să nu-l prindă niciodată. Dacă l-ar hrăni,ar pleca de bunăvoie atât de simplu.Sunt rupți de foame bieții urși.

 3. Posibil ca ursul din Ploiesti să fie precum ,,leul” din Târgoviște de acu vreo 2-3 ani . Adică n-a existat .Doar cioace…

 4. ” Sălbăticiunea a fost văzută în zonele Vega şi Mihai Bravu din municipiu „. Informati-va inainte sa publicati stirea! Ursul a fost vazut in zona de Nord, langa Rafinaria Vega. Strada Mihai Bravu este in partea de Est. Nu ca ar avea mare importanta, dar se creeaza confuzii.

 5. Curiosul caz al ursului ”Rambo” din Ploiești: se plimbă prin oraș de trei săptămâni și nu poate fi prins /
  Primăria anunță măsuri: camere video, monitorizarea cu dronă de două ori pe zi, patrule de poliție la interval de jumătate de oră

  -au belit &^%$ mai rau decat de covid….

 6. …ce ti-e si cu tehnologia asta!…oare de ce nu folosesc niste caini de vanatoare?…

 7. Că sunt multi, prea multi urși in Ro, nu vi se pare ? 60% din ursii Europei sunt la noi. Ce , noi avem 60% din teritoriul european? Și dragii noștri coeuropeni ne mai trimit și urșii lor, căci aici e raiul urșilor.Daca de azi ar începe împăduririle, cât ar dura ca abitatil urșilor sa se refacă? Și încă ceva, în condiții perfecte de mediu , sunt prea mulți urși. Clar că anual se mai și împușcă, căci populația de urși creste in ritm susținut.

 8. @Fara nume,” Dacă l-ar hrăni,ar pleca de bunăvoie atât de simplu.Sunt rupți de foame bieții urși”.
  Cred ca ai auzit de urs doar din povestile cu blajinul mos Martin.Multumita ong-urilor si asa zisa”protectie”fara cap s-au inmultit ursii necontrolat si de aici concurenta mare la hrana.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.