Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Washington, că a decis să se retragă din cursa pentru şefia NATO înainte de summit întrucât „soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică”.
Întrebat de jurnalişti despre care a fost strategia sa privind participarea la cursa pentru şefia NATO, Klaus Iohannis nu a dorit să intre în detalii „fiindcă ar trebui să dezvălui felul în care s-au poziţionat unii şi alţii şi acest lucru nu se face, cel puţin eu nu-l fac”.
„Au fost negocieri interesante, au fost discuţii pe care le-am purtat şi pe care le-aş clasifica ca foarte bune, deci foarte deschise, informale, au fost toate discuţiile unu la unu şi în final am decis că soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică şi, înainte să existe o concluzie finală generală, am decis, în consecinţă, să mă retrag din cursă pentru a permite numirea unui secretar general NATO înainte de acest summit. Cred că este bine câteodată să vedem imaginea mai mare şi să acţionăm în consecinţă”, le-a declarat Iohannis jurnaliştilor români.
Şeful statului român a explicat că încă de când a devenit preşedintele României a fost preocupat de securitatea naţională şi a analizat situaţia împreună cu echipa sa şi constatat că „situaţia nu e foarte bună”.
„Nu a existat un concept foarte ferm de întărire a Flancului Estic, nu au existat nici un fel de planuri operaţionale pentru cazul în care se întâmplă ceva. Marea Neagră fusese tratată ca un spaţiu apropiat mai degrabă de Lună, decât de zona euroatlantică ş.a.m.d.. Am reuşit să schimbăm toate acestea. Marea Neagră, regiunea Mării Negre, are o strategie proprie pentru NATO, planurile operaţionale sunt elaborate şi suntem deja în faze parţial avansate de implementare”, a declarat Iohannis despre demersurile făcute în domeniu.
El şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că „întărirea Flancului Estic este o sintagmă comună în ziua de astăzi, din păcate, târziu, dar aşa este câteodată”.
„Aliaţii au înţeles că avertizările noastre în privinţa asertivităţii ruse n-au fost poveşti şi nu au fost frustrări pe care le-am adus noi din istorie, ci, din păcate, sunt lucruri foarte reale de astăzi şi de mâine. Şi de aceea am reuşit împreună să schimbăm narativul. Şi Rusia este considerată o ameninţare pentru NATO, nu din trecut, ci pentru viitor. Aşa vom acţiona”, a dat asigurări Iohannis.
El a explicat că România nu intenţionează să meargă la război şi că „noi ne pregătim pentru a ne apăra şi pentru a garanta pacea”.
„Dar pacea poate fi garantată şi apărată doar dacă eşti puternic. Şi asta facem. De aceea alocăm peste 2% din PIB pentru apărare, de aceea cumpărăm tehnică militară modernă, de aceea creştem efectivele aliate la Flancul Estic, de aceea ajutăm Ucraina, de aceea ajutăm Moldova, ş.a.m.d.. Şi cred că pot să spun acum, la final, că am fost parte în toate astea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.
Pilat te va judeca și …pe cruce vei ajunge , trădător de neam și țară !!!
soarta ta e de rebut, ca si a lu’ Petrov
IohaniSS a vandut Romania si poporul roman, bagand Romania in razboi cu Rusia, doar ca sa obtina un os de ros prin UE sau NATO…
Uite unde era strategul global si noi nu stiam? Claus nu vede politica militara mai departe de gardul vecinului Ceoaba.
„Am decis că soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică” zise şoricelul decident 😂😂😂
Ursu’ dacă îl răzbea foamea și ieșea mai devreme la drumu’ mare, poate scăpa colonia de niște cheltuieli inutile cu fikusu’.
A fost carpa intereselor unora sau altora, pana la urma l-au aruncat toti ca pe o carpe folosita.
Romania are UN presedinte de Talia presedintelui sua .. sintem aliati doar…occidental din care facem parte …Este in era mediocritatii…
Trăiește în lumea lui, viitorul Majestății sale ne costa un sistem patriot de un miliard de euro
Acest (editat) vulnerabil plasat cazare pe Romania la cotroceni, își face de cap crezând că eternitatea e partener de supraviețuire indiferent de situație! Obișnuit cu plasările in funcții politice, acest(editat) încă mai are tupeu și aroganta prostească la purtător pentru a minți in continuare. Cariera lui politica a fost o balta plina de jeg cancerigen pentru Romania și cetățenii români, asta nu merita respect nici de la viermele care mișună în closetul din fundul curții.
Ma mir ca nu mai apare @ esop , marele elogiator al ” galacticului” KalauSS JohAnnuSS FalSSificatoriSS WermeruSS , traficant de copii.Unde esti esoape tu si adulatorii urmasului „Volksgruppe in Romanien” ?Pentru Wermerus si voi as incalzi cuptoarele de la Auschwitz!Nu v-ar mai rabda pamintul, tradatori de neam si tara.
Completare: soarta lui am calculat-o cu un an in urma și nicio șansă de a se plasa, nici forțat, în categoria oameni onorabili si demni de respect. Găsiți voi categoria in care poate ajunge cu brio acest caracter infect.
Nu ia nimeni nicio atitudine impotriva acestui (editat) de sas (editat)care baga Romania in razboi?Nu este lege si justitie ptr acest tradator? Asta face ce vrea in aceasta tara cu cetatenii acestei tari?
Vulpea când nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii; nu l-a luat nimeni în serios știind câte parale face si ni l-a bagat nimeni in seama, s-a făcut singur de caca…o @pana peste cap !
Ca să vezi, cine vorbește de soartă…
Ești pierdut daca nu realizezi ce debitezi..
Vom urmări ce va fi cu tine după expirarea mandatului..Cine te mai vrea..?
Orice zdreanta batuta de vant se crede drapel,orice prost imbracat in costum se crede domn.
Îmi place logică Belferului ,că sa fii puternic dai Ucrainei sistemele de apărare că dacă nu o sa vina rușii o sa vina alții că tot rus sunt.
Să speram că dispari într-un lagăr de concentrare!…undeva prin siberia!…
Noroc că Iohannis nu a fost băgat în seamă! Niciun lider al alianței nu este de regulă de proveniență dintr-un stat din vecinătatea Rusiei ( Stoltenberg a fost o excepție regretabilă de la regulă). De ce ? Explică Anatol Lieven,director la Quincy Institute for Responsible Statecraft ( SUA ) :
” După cum au avertizat rușii, extinderea NATO (și a UE) în Europa de Est a adus în alianță națiuni cu o frică și o ură profund înrădăcinate față de Rusia. Aceste avertismente rusești au fost respinse cu argumentul că, odată ce securitatea lor va fi garantată de aderarea la NATO, această teamă și ostilitate vor dispărea. Nimic de genul nu s-a întâmplat. În schimb, aceste sentimente au fuzionat cu ostilitatea structurală încorporată a NATO față de Rusia, moștenită din Războiul Rece.”
Dulapule tradator, 10 ani ai fost paralel cu România, ca sa stii, soarta va fi la puscarie pentru ce ai facut …