Iohannis, despre ”condițiile oferite”. România, rută principală pentru cerealele ucrainene

România este rută principală de export pentru cerealele ucrainene. Vorbim de aproape 25 de milioane de tone care au trecut prin țara noastră, a spus  Klaus Iohannis.

”România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene, de când a început războiul au trecut pe la noi aproape 25 de milioane de tone, au fost exportate prin România, din Ucraina. Este de departe cea mai importantă rută de export”, a spus preşedintele.

Președintele a amintit dificultățile pe care le-am întâmpinat

”Am reuşit să schimbăm lucrurile foarte rapid, să oferim condiţii foarte bune, chiar şi fără taxe, pentru Ucraina. Evident, atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre reprezintă o problemă foarte mare pentru că este vorba de un act ilegal de război, a ataca ţinte civile şi infrastructură civilă, dar, într-un fel, va încetini exporturile ucrainene. Vom spori utilizarea celorlalte rute, vor continua transporturile maritime, ucrainene, prin apele teritoriale române”, a spus Iohannis.

”Vom continua să sporim exporturile pe calea ferată şi şosele şi prin acestea vom împiedica o foamete globală pentru că, aşa cum se ştie, Ucraina este unul dintre cei mai importanţi producători de cereale din lume”, a conchis președintele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. „Am reuşit să schimbăm lucrurile foarte rapid, să oferim condiţii foarte bune, chiar şi fără taxe, pentru Ucraina”.
  Ești tare săritor la comanda americanilor sa ajuți dușmanul dintotdeauna al ROMÂNIEI .
  De ai noștri romani te doare la basc.
  Ai fost și ești cel mai slab președinte al ROMÂNIEI!

 2. După câte semințe in cap ne scuipa ukrainienii și ALESUL POPORULUI trebuie sa acceptam altfel se supără pe fermierii români și pe toți românii cu fii lor născuți și încă nenascuti.Taceti din gura că dacă ne aude….????

 3. Un dobitoc, care semna cu „un choi”, spunea acum câteva zile că trebuie să facem totul pentru unii care sunt agresați. Prostu’ poate e prea tânăr, dar nu cred că s-ar fi solidarizat cu Afganistanul, Irakul, Iugoslavia, Panama, țări de altfel agresate, distruse, anulate de idolul lui de peste ocean. Prostu’ are opțiunea de a merge la luptă. Poate îi dau ăștia un tanc, o cască, o gură-cască și o gură de foc. Și poate pe planetă va fi o gură mai puțin.
  Nu mai bine am fi solidari cu românii, incat terfeliștii votanți de usr să nu mai râdă de seniorii fără dinți? Nu mai bine banii alocați unora care ne urăsc ar fi direcționați spre sănătatea seniorilor?
  Alt prost, iohanis, ne-a înnebunit cu un rahat de țară, uitând de țara în care a fost ales. Puținătatea minții lui, infinita sa slugărnicie cu magraonii, plus seceta din mintea majorității românilor, au copt un fruct otrăvitor. Prostu’ turmei repetă o singură temă. Ăsta a trăit din două-trei cuvinte: ieri, uie PSD, acum slava cocraina. Probabil și în pat cu strâmba lui tot despre clona aia de țară vorbește. Să-și vândă casa, să-și scoată banii de la Raiffeisen și să facă gesturi personale, nu să amaneteze viitorul unei țări pe care o disprețuiește!

 4. Cum isi permite jigodia asta de Iohannis sa decida falimentarea fermierilor romani si distrugerea infrastructurii rutiere de camioanele grele ucrainene? Una e ajutorul iar alta este sinuciderea natiei pentru a ajuta perfida Ucraina, care este dusmanul cel mai feroce al Romaniei. Exista acum un conflict intre doua tari care nu sunt membre ale NATO, deci nu avem obligatia sa ajutam pe niciuna, sa se bata intre ele si cel mai bun sa castige, n-avem treaba cu conflictul dintre doua tari fratesti ca Rusia si Ucraina. Cu ce drept vine blestematul Iohanis si decide falimentarea Romaniei in beneficiul Ucrainei?

 5. Dă-l încolo de Johannis.Limba vorbită de marius este cea mai frustra.Plina de culoare și excelent expresivă.Am simțit această limbă catifelată și căutătoare de adâncuri insondabile.Mai vreau această limbă meseriașă…Nu voi spune nimic lui Pandele.

 6. nu ne enervam nici aiurea si nici de cerealele straine.
  e simplu: in 90 noi am fost facuti Corporatie. unii ca Brucan, Neulander, Iliescu si altii ca si ei au dat toata tara pe mana unora ca ei, dar din afara.
  in rest, toate bune, lasati va violati si omorati si inselati! (Caracal, Lovitura de Stat si alegerile libere)

 7. …a colecționat multe tinichele șefu’,da’acum cred că degeaba se străduiește atata(dându-ne nouă un ultim brânci):nu cred că marele conducător,pianist,artist,războinic,erou între eroi,îl va băga în seamă…va face precum consângeanul său,fost rege:când situația va deveni albastră,își va lua catrafusele și se va retrage într-un colț liniștit de lume unde să se bucure în tihnă de roadele dobândite cu atâta trudă lui:meditații la fizică,comerț și…a!da!a mai scris și o carte…să nu ziceți că nu ați știut „metoda”:”pas cu pas”

 8. Așa neam de slugă în fruntea țării, de la primii fanarioți nu s-a mai întâmplat! Totuși: fanarioții erau impuși cu sabia și tremurau de juvățul gâdelui trimis de sultan; pe slugoiul ăsta l-au ales o grămadă de români (special am folosit „grămadă”) și nu pricep de juvățul cărui gâde tremură! Chiar dacă pare absurdă ipoteza, prostia individului, lipsa de cultură și de caracter ar putea fi pur și simplu explicația, fără alte teorii sofisticate!

 9. Spune bă adevărul, cerealele americanilor boule!…
  Ști care-i producția mondială de grâu boule?…peste 800 de milioane de tone,!…degeaba ai fost profesor că tot prost ești, cât reprezintă bă boule cele câteva tone naziste la nivel mondial?…
  Nu știu dacă vreun șef de stat din Europa mai pupă in cur Ucraina că tine!…

 10. Subiectiv este mai bun la limbă.Stie sa de-a impecabil.Dna.Firea vi-l recomand pe acest pierde vara bolșevic.Se pretinde român,dar este pramatie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.