Iohannis: Relaţia cu Polonia – o prioritate pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de plecarea în vizita oficială pe care o efectuează, joi și vineri, în Polonia, că relaţia cu această țară este o prioritate pentru noi, atât în plan european cât şi transatlantic.

”Relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România, atât în plan european cât şi în plan transatlantic, subliniată de existenţa unui parteneriat strategic. Ţările noastre sunt legate de o istorie comună, de cooperare şi solidaritate în momente cruciale”, a spus Iohannis, într-o declarație susținută la Aeroportul „Henri Coandă”.

Potrivit președintelui, în Polonia vor fi purtate discuţii legate de evoluţia relaţiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic şi militar.

„Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România și Polonia, în cadrul Uniunii Europene și în NATO, cu accent pe cooperarea regională. Vom discuta și tema securității, cu referire în mod special la chestiunea Ucraina. Atât România, cât și Polonia au un interes major față de vecinătatea estică. De aceea, cred că există premise ca, împreună, România și Polonia să joace un rol important în configurarea cooperării NATO și UE cu partenerii din regiune”, a afirmat Iohannis.

Președintele se va întâlni cu șeful statului polonez Bronislaw Komorowski, cu președintele Seimului polonez, Radoslaw Sikorski, cu președintele Senatului, Bogdan Borusewicz, dar și cu premierul polonez Eva Kopacz.

Vizita lui Iohannis are loc la invitația președintelui polonez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.