Ironiile lui Biden la adresa lui Trump

Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, pe care l-a comparat cu ”un băieţel de şase ani”, la cina anuală a corespondenţilor de presă la Casa Albă, transmit AFP şi Reuters.

Numeroşi invitaţi de marcă, jurnalişti sau celebrităţi, au sosit la hotelul Hilton din capitala federală a SUA, în momentul când în faţa intrării se adunaseră aproximativ 100 de manifestanţi împotriva războiului din Fâşia Gaza. Aceştia le-au cerut jurnaliştilor prezenţi să boicoteze evenimentul.

În interiorul clădirii, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas nu a ocupat totuşi prima poziţie.

Joe Biden (81 de ani) a folosit acest prilej pentru a-l ironiza pe fostul preşedinte Donald Trump (77 de ani), criticând lipsa de maturitate a acestuia. ”Da, vârsta este o problemă. Eu sunt un bărbat matur, care candidează împotriva unui băieţel de 6 ani”, a glumit Biden.

Ulterior, el a adăugat, referindu-se la miliardarul republican: ”Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreşedinta mea de fapt mă susţine”.

Prezenţa preşedintelui SUA la această gală se înscrie în lunga tradiţie a evenimentului, întreruptă în timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă.

Cina este organizată de Asociaţia corespondenţilor de presă la Casa Albă. În timpul galei sunt acordate premii, precum şi burse pentru studenţi la jurnalism.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o asociaţie înfiinţată la New York, cel puţin 97 de jurnalişti au fost ucişi şi cel puţin 16 au fost răniţi de la începerea războiului dintre Israel şi Hamas, în 7 octombrie 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. Caraghios și de compătimit,.Insă rusul va sărbători 9 Mai prin defilare cu blindatele luate de la occidentali de pe frontul ukran,..Deci, are cam de făcut atunci ironii in ce rahat s-a băgat de dragul ukranului sau al corporațiilor fabricanți de medicamente și arme..Iar la A3 aș vrea să văd o horă săseacsă in care radu tudor și generalii sfătoși romîni iși trag palme și șuturi in direct,.

 2. Prin comparatie glumele lui Ciolacu si Carstoiu nu mai par asa penibile sau fara niciun rost! Cel putin Carstoiu s-a retras dar Joe a ramas pentru ca are un motiv serios: il sustine vicepresedinta!

 3. Ca Trump este imatur, e o evidentza vizibila si de catre curcile bete. Dar si Biden este dus cu sorcova din cauza varstei.
  Ca sa vezi ce podoabe vor conduce SUA! Parca ar fi la alegerile din Rromanika, unde este cam aceeasi situatie……[Rumburak]

 4. Hârbul și oala spartă..
  Acum bine se vede ca nu ei hotărăsc nimic în SUA.. Alegerile la ei sunt o farsă iar în colonii o bătaie de joc..

 5. Oare Joe mai stie cine e vicepresedinta? Nu cumva se gandeste la Mae West?

 6. @ Năvrăpăscu.. Bingooo bre.. Dar vezi cine plătește cioburile,.

 7. Biden poate fi comparat cu un baietel de 1-2 ani care inca nu stie pe ce lume traieste…

 8. Daca astea-s ironii demne de un presedinte de stat,sa va trag clanta.

 9. Biden poate sa faca glume pe seama sa el fiind mereu subiect de glume, functia presedinte a ajuns o gluma, oricine stie ca Biden nu mai este in stare de o judecata elementara de o gandire compexa cum cere functia de „cel mai puternic om al planetei”, cel mai cunoscut subiect de banc al planetei.

 10. @Marele Urs:
  Dacă mâine SUA s-ar decide să renunțe la Ucraina şi l-ar lăsa din brațe pe Zelenski numindu-l trădător şi criminal, Radu Tudor şi „generalii sfătoşi” de la A3, serioşi cum îi ştim, ar fi primii care ar schimba macazul şi l-ar acuza pe Comediantul Galactic de genocid şi de toate relele din lume, cu glas apăsat şi încruntați precum procurorii stalinişti!
  Mari caractere!

 11. E evident ca Trump n-o fi vreun far. Dar inventarea pampersilor a fost un eveniment genial!

 12. „Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o asociaţie înfiinţată la New York, cel puţin 97 de jurnalişti au fost ucişi şi cel puţin 16 au fost răniţi de la începerea războiului dintre Israel şi Hamas, în 7 octombrie 2023.”
  cui foloseste aceasta inversunare criminala impotriva ziaristilor de ce nu avem voie sa avem acces nemijlocit informatiile obtinute in situ in aceasta zona de conflict intre o putere nucleara si luptatori de gherila palestinieni

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.