Iulian Herțanu rămâne în arest preventiv

Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, rămâne în arest preventiv, a decis vineri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanţa supremă a respins contestația lui Herțanu, astfel că acesta rămâne în arest preventiv, cercetat fiind pentru fraude cu fonduri europene.

Omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă ramâne, de asemenea, în arest preventiv, potrivit ICCJ.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost reţinut pe 19 februarie în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene. Acesta este acuzat de DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală.

În acest dosar anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, un contract de lucrări având ca obiect «Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic»”.

Deputaţii Sebastian Ghiță şi Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, se află sub control judiciar fiind acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract, punând presiune şi exercitând ameninţări asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să primească contractul, să obţină prelungiri ale termenelor prevăzute în acesta şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.