John Kerry, accident cu bicicleta lângă Geneva

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, 71 de ani, aflat la Geneva, (Elveţia), pentru convorbiri cu omologul său iranian, a plecat de urgenţă în America după ce şi-a fracturat femurul piciorului drept în urma unui accident de bicicletă. Iniţial, el fusese internat de urgenţă în spital, la Geneva, după accidentul de bicicletă petrecut la frontiera franco-elveţiană, în provincia Haute-Savoie, transmite France Presse. Urmare a accidentului, despre care, la început, s-a zis că nu este aşa de grav, el şi-a fracturat femurul de la piciorul şi, la începutul după amiezii, a trebuit să plece imediat în Statele Unite.„El va reveni la Boston şi va fi tratat la Spitalul general din Massachussets”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

Incidentul s-a produs duminică, în jurul orei 9,40 (10,40, la Bucureşti), lângă comuna Scionzier, iar Kerry a fost transportat cu elicopterul la spitalul Univesităţii din Geneva, unde a fost consultat. „Secretarul de Stat nu şi-a pierdut cunoştinţa”, a declarat John Kirby, adăugând că „personal medical şi un medic erau la faţa locului alături cu echipa de securitate”. Un alt responsabil al Departamentului de Stat, care nu s-a aflat la faţa locului, a spus că John Kerry era „vioi” şi „conştient”, într-o stare „stabilă”, şi că el a căzut la un viraj lâgă comuna franceză Scionzier aflată la 40 de minute de drum la Geneva. Nici un alt vehicul nu a fost implicat în accident.

Despre Kerry, care va împlini 72 de ani în decembrie, se ştie că este amator de sport şi că are obiceiul să practice ciclismul chiar şi în timpul numeroaselor sale călătorii diplomatice în Europa, unde-şi ia cu el bicicleta proprie. De altfel, în martie, chiar el a dus-o la reparat la un atelier din Geneva. Atunci, secretarul de Stat american se afla la în cunoscutul oraş de pe malurile Lemanului la negocierile internaţionale referitoare la programul nuclear iranian. Acum, el revenise la Geneva pentru convorbiri cu omologul său de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, iar de acolo urma să plece la Madrid duminică după-amiază.Din capitala Spaniei, Kerry era aşteptat la Paris luni seara, pentru o reuniune a coaliţiei internaţionale care acţionează împotriva Statului Islamic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.