Judecătorii nu cad de acord asupra soluției în cazul lui Rudel Obreja

Doi judecători de la Curtea de Apel București nu au căzut de acord asupra deciziei pe care trebuie să o dea în dosarul în care Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență, potrivit Agerpres.

Judecătorii Elena Raluca Costache și Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel București ar fi trebuit să pronunțe marți sentința definitivă în acest dosar, însă ei nu au căzut de acord asupra soluției.

Unul dintre judecători a opinat că dosarul ar trebui trimis la Tribunalul București pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanța de fond care l-a condamnat pe Rudel Obreja nu a analizat situația de fapt și probele în favoarea fostului președinte al Federației Române de Box.

În consecință, se va forma un complet de divergență prin introducerea unui al treilea judecător, care va relua dezbaterile în proces, următorul termen fiind stabilit pentru 22 martie.

Obreja a fost condamnat pe 17 iunie 2015 la 3 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la Instanța Supremă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.