Kelemen Hunor, plângere la MAI

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis o scrisoare ministrului de Interne Carmen Dan prin care cere efectuarea unei anchete după ce mai mulți cetățeni maghiari ar fi fost agresați de un grup din galeria U Cluj la un eveniment sportiv privat, pe 10 septembrie.
„Având în vedere legislația națională și internațională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanți la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală”, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Dan
Este vorba despre un incident care ar fi avut loc pe 10 septembrie, la campionatul de minifotbal organizat de câțiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC) și colegii lor de la Videoton și Ferenczvaros, pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia.

„Un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte și lanțuri, a agresat participanții la campionatul de minifotbal”, susține UDMR.
„UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor și consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situația, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent – mediatizarea cazului pentru ca autoritățile statului să declanșeze cercetarea evenimentelor și să adopte măsurile legale în vederea identificării și sancționării responsabililor. (..) Sportul înseamnă competiție, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relația dintre majoritate și minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranță și fair play”, afirmă Kelemen Hunor.

Recomanda