Klaus Johannis despre afirmaţiile lui Niţă: „Un atac prost gândit”

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţiile vicepreşedintelui PSD Constantin Niţă referitoare la intrarea sa în PNL în schimbul obţinerii statutului de capitală regională pentru Sibiu.

„Acest domn Niţă de la PSD a scris câteva rânduri în legătură cu nişte afirmaţii pe care le-am făcut. Impresia mea este că acest domn Niţă are probleme în a formula argumente şi le-a înlocuit cu jigniri. Păcat. La alt nivel ne-am imaginat duelul cu Braşovul”, a declarat Johannis.

Întrebat dacă afirmaţiile lui Niţă sunt un atac personal sau un atac politic, Johannis a răspuns: „Mi se pare un atac prost gândit”.

„Eu am tras concluzia că acest domn Niţă se simte ameninţat în supremaţia regională. Pe bună dreptate, dar, totuşi, lipsesc argumentele”, a spus Johannis.

El a menţionat că, împreună cu senatorul PNL Sorin Ilieşiu, a discutat despre realizarea unui studiu care să aducă argumente în favoarea susţinerii Sibiului pentru statutul de capitală regională.

„Nouă ni s-a părut normal să fundamentăm această propunere cu argumente, nu cu texte de politică proastă. Se va face o documentare cu care vom putea merge în faţa forurilor decizionale”, a afirmat Johannis.

Întrebat dacă se mai aşteaptă la atacuri având în vedere noua sa funcţie în PNL şi intenţia declarată de a susţine Sibiul pentru titlul de capitală regională, Johannis a confirmat.

„Da, dar mi-ar face plăcere să fie la alt nivel, ca să putem replica frumos”, a spus Johannis.

„Este foarte posibil ca intrarea mea în PNL să fi deranjat ici, colo, unii membri, mai mici sau mai mari, cu reprezentare locală sau nu din PSD”, a mai susţinut Johannis.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a lansat un atac dur la adresa colegului său de alianţă, Klaus Johannis pe blogul personal.

„Domnul Johannis a declarat, zilele trecute, cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopuri principalele pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru în urma împărţirii adimistrative, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. Pe scurt: „Scopul scuză mijloacele”. De altfel, a ţinut şi să-şi ceară scuze în faţa sibienilor că a făcut un lucru atât de „ruşinos” şi a intrat în politică. Este de neacceptat o astfel de poziţie din partea dlui”, a scris Niţă, printre altele, pe blogul personal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.