Kovesi: Acum avem și firme private angajate pentru intimidare

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a reluat, vineri, la Radio Europa FM, în ediţia specială a emisiunii Avocatul Diavolului, -alături de Vlad Petreanu și de C.T. Popescu-, acuzațiile la adresa celor care o acuză precum și a celor pe care subordonații săi îi cercetează.

Kovesi a explicat că nu s-a gândit la posibilitatea suprimării sale. Răspunsul a venit în urma întrebării lui C.T. Popescu:„V-ați gândit vreun moment la posibilitatea suprimării dumneavoastră fizice?”. Răspunsul ei a fost: „Nu m-am gândit”.

Întrebată fiind ce se întâmplă după modificarea legii prin care SRI nu mai poate face interceptări la ordinul DNA, Kovesi a explicat:„Respectăm în totalitate decizia Curții Constituționale.”

Chestionată în privința posibilității de a-i fi reanalizată teza de doctorat, a reluat susținerile mai vechi: ”Teza mea e corectă. Șapte ani am lucrat la aceasta”.

Nu cere singură reanalizarea: ”Cine contestă aceste probe să facă sesizare. Am un verdict definitiv.”

Despre presupusa prietenie cu Sebastian Ghiță:”Nu vreau să intru în dialog cu inculpatul Ghiță. Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiță Sebastian”.

În privința speței în care același Ghiță e cerecetat penal alături de Victor Ponta și în care apare și numele fostului premier britanic, Kovesi a spus:”Tony Blair nu este parte în dosar. Procurorii pot interzice exercitarea funcției pentru cel care s-a folosit de aceasta pentru a comite o infracțiune.”

I s-a cerut să explice dacă tatăl său, fostul procuror Ioan Lascu, îl cunoaște pe Vasile Blaga, acum urmărit penal de DNA: ”Am să vă răspund ceea ce mă vizează pe mine: nu am niciun fel de relații personale cu domnul Blaga, nici n-am avut și nici nu o să am. Relațiile personale ale tatălui meu nu le comentez, nici cine intră la noi în casă, din motive evidente”.

În privința intrării în politică Kovesi a fost previzibilă. Nu vrea să audă de așa ceva.

În opinia ei, ”DIICOT a identificat un grup organizat, constituit împotriva DNA, care angajează o firmă. Și firme private sunt angajate pentru hărțuire, intimidare. Se încearcă intimidarea justiției”, a reluat Kovesi refrenul favorit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.