
Președintele american Donald Trump și-a ales echipa de avocaţi care să îl reprezinte în Senat în procesul de punere sub acuzare cu care se confruntă în funcţie de capacitatea acestora de a-l apăra la televizor, potrivit CNN.
Citând o „sursă apropiată de Casa Albă care vorbește cu președintele în mod regulat”, CNN a relatat că numirea mai multor experți juridici de înaltă calitate, inclusiv Alan Dershowitz și Kenneth Starr, reflectă dorința lui de a avea o echipă de mari personalități capabile să-l apere în presă.
„Trump le-a spus asociaților și aliaților din jurul său că dorește o echipă juridică „de înaltă calitate „, care să poată face performanță la televizor”, a declarat sursa citată de CNN.
„Este pur și simplu cine este Trump, a continuat sursa, adăugând că Trump adoră ca oamenii care sunt la televizor să lucreze pentru el”.
Așa cum a menționat sâmbătă Sonam Sheth de la Business Insider, Dershowitz este o prezență frecventă la televiziune și l-a apărat constant Trump în apariţiile sale la emisiunile postului Fox News pe toată durata președinției sale.
Starr, deși nu s-a asociat anterior cu președintele, a făcut parte din echipa care a condus procesul de punere sub acuzare a ultimului președinte care a fost demis, Bill Clinton.
Dorința lui Trump de a avea o echipă de avocaţi care să-l poată apăra la televizor reflectă viziunea sa pe scară largă conform căreia persoanele cu funcţii înalte din administrația sa ar trebui să arate ca vedetele TV și ca cele din filme.
Echipa lui Trump a emis, sâmbătă, primul său răspuns oficial la somația Senatului către președinte, negând toate acuzațiile împotriva sa.
„Președintele Trump neagă categoric și fără echivoc toate acuzațiile din ambele articole de acuzare”, a spus o scrisoare de șase pagini ca răspuns la articolele de punere sub acuzare.
Scrisoarea continua să descrie acuzațiile împotriva lui Trump drept „un afront la Constituția Statelor Unite, la instituțiile noastre democratice și la poporul american”.
Marţi, urmează să înceapă în senatul SUA procesul pentru destituirea preşeedintelui Donald Trump.
„Marţi, urmează să înceapă în senatul SUA procesul pentru destituirea preşeedintelui Donald Trump.”
NICI VORBA!
Nu este proces, nu este procedura juridica ci analiza acuzatiilor intr-o comisie parlamentara.
La Camera Reprezentantilor, comisia juridica iudeo-demoNcrat majoritara a promovat schizofrenia in politica demarand aceasta procedura de impeachment – nu aveau nici un motiv dar s-au agatat de un element de tip scandal mediatic; coruptia la varf a democratilor (neo-bolsevicilor) trebuie ascunsa si aparata!!
Senatul este majoritar republican.
Va respinge anomalia scremuta de acesti psihopati, satanisti obama-clintonieni manati de mafiota Pelosi si talmudistul babilonian Schiff.
Aceasta manevra anti-Trump va sigila victoria republicana la re-alegerea lui Trump.
…
Vad ca sint personaje derutate si nepricepute care nu inteleg ce joc se …. joaca; a lovi in Trump din considerente ideologice reprezinta sustinerea de persoane criminale (de tip asasin nu doar infractori) care promoveaza masuri pro-razboi, anti-viata, pro-homosexualitate si pro-avort si anti-americane, dovada fiind refacerea economica si revenirea capacitatii de supravietuire peste limita de saracie a tuturor categoriilorde americani (desigur, nu ma refer la multimilionari, miliardari…).
Este inca un proces trucat,de data asta in Knessetul american!Se vor confrunta un dershowitz plus un starr(casatorit cu cine trebuie) de partea lui Trump cu un schiff si un nadler de partea democratilor intepati de filoxera;norocul nostru este ca nu vor dialoga in idis,ci direct in engleza,sa intelegem si noi cate ceva,fragmentar!
,,Nu este cale de ieșire a Europei din crize decât cea a unei „democrații curate” – cum se spunea și în România în 1918 și anii următori. O democrație străină de la început de simple propagande, de desconsiderarea cetățeanului, de trădări din rândurile proprii, care favorizează concentrări anacronice de putere.
Astăzi, dacă suntem integri, nu putem să nu observăm că Europa a căzut din nou sub conducerea „celor mai slabi” – civic, politic, moral, cum spuneau Stendhal și, mai aproape de zilele noastre, Thomas Mann. Deocamdată, ea își subminează meritocrația, cum s-a văzut în câteva țări și în 2019, și face loc, cum se spune mai nou, opusului acesteia, mediocrația. Cu actuala combinație de mediocritate a decidenților, vederi care au abandonat libertățile și drepturile omului și autoritarism, nici Uniunea Europeană nu este în siguranță. Ceea ce este deja grav pentru întregul continent, și nu numai!”((Cuvânt la lansarea volumului Andrei Marga, Filosofi și teologi actuali, Meteor Press, București, 2019, la București, Târgul Gaudeamus-publicat în ziarul Cotidianul din 21 ianuarie 2020). Domnul Marga zice că a studiat și în SUA! Atunci pun următoarele întrebări:poate un filozof să fie și politician? Dar un agent imobiliar dăă poate fi președintele SUA? Dacă da, Platon avea dreptate! Trebuie să avem un filozof rege!