La loc comanda! Anunțul lui Ciucă

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, propus pentru a prelua funcţia de ministru al Apărării în Guvernul Orban, a anunţat vineri că va trece în rezervă. Anunțul a fost făcut la ceremonia organizată în Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Române,

„Categoric voi trece în rezervă și vă rog să îmi dați voie să nu comentez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru”, a afirmat Ciucă, întrebat dacă va trece în rezervă, acum că a fost propus ministru.

El a mulțumit militarilor români pentru activitatea depusă atât în țară, cât și în teatrele de operații.

„Vreau să mulțumesc tuturor militarilor Armatei Române, de la soldat la general, pentru modul în care și-au îndeplinit și își îndeplinesc misiunile, atât în țară, precum și în teatrele de operații. Vreau să mulțumesc familiilor noastre pentru tot suportul pe care ni-l acordă și știm că sunt alături de noi de fiecare dată când suntem la greu. Vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor militarilor în rezervă și în retragere și să le urez tuturor un sincer la mulți ani”, a adăugat Ciucă.

Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru Ministerul Apărării în Guvernul Orban, are 52 de ani și este șef al Statului Major al Apărării.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, acesta a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Nicolae Ciucă a fost implicat într-un scandal iscat la finele anului trecut între Ministerul Apărării și președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Multumesc domnule general! Am inteles ca sunteti un mare patriot si ca ati luptat pentru patrie prin Afganistan si Irak! Ce parere aveti de cei 200 de militari in rezerva care protesteaza astazi in Piata Victoriei pentru supravetuirea „restului” de militari in rezerva! Va intereseaza soarta militarilor trecuti in rezerva la ordinul marelui licurici „formati in comunism”, adicatelea colegilor domniei dumneavoastra de L.M., scoala militara si A.M.? In conditiile in care numarul militarilor disponibilizati la ordinul marelui licurici este de patru ori mai mare decat a celor activi, cum veti apara frontariile tarii cu cei din diaspora care vin cu placutele in cioc „pentru patrie”?

  2. Daca individul asta avea onoare trebuia sa refuze acest post, daca isi va da demisia tot ca militar chiar si-n rezerva va coduce ministerul apararii. Iar faptul c-a acceptat functia renuntand la cariera militara cu atata usurinta dovedeste faptul ca si Ciuca a fost mai intai securist si mai apoi militar.

  3. Daca in prezent ar fi atacata Romania dinspre est sau dinspre vest si eu as fi in locul maresalului, nu as sti ce sa le promit militarilor romani! In primul razboi mondial s-a promis pamant, in al doilea razboi mondial s-a promis pamant! Astazi cand pamanturile Romaniei sunt vandute la straini pe doi lei sau au ramas in paragina, stiind ca nimeni nu mai vrea pamant, nu stiu ce sa le mai promit militarilor pentru jertfa suprema de sange! Nici macar 1000 de euro, cand militarii romani din legiunea franceza primesc 50.000 de euro/luna!

  4. Potrivit prevederilor L80/1995 cu modificările și completările ulterioare militarilor activi le este interzis sa facă plolitica asta însemnând și sa exprime public simpatii sau antipatii politice.Negocierile cu un partid politic privind nominalizarea intr un guvern politic cu un program politic la care se presupune ca a lucrat dacă a fost nominalizat ca ministru ,oare cum se cheamă?Sau nu a știut ,a fost nominalizat conspirat?Sau a fost nominalizat cu forța sub imperiul cine știe care-i sinistre amenințări?Pe scurt ăștia ne iau de dobitoci?Politrucul asta ordinar trebuia sa treacă in rezerva când a început trocul politic nu dupa .

  5. Trece in „rezerva” adica trece in alta „misiune” ca marioneta pe la guvernarea de kkt a stapanului sau.

  6. Sa inteleg ca 200 de miliatri sunt trecuti in rezerva, adica primesc pensie sau cum se numeste la varsta de 52 de ani, parca atat are domnul general…eu stiam ca un barbat tu plange, dar m-am inselat. La ora actuala femeile ies la pensie la peste 61 de ani dupa un grafic, iar barbatii la 65 de ani. In Romania nu s-a schimbat numai structura/numarul armatei si cea economica fabrici, santiere, etc. au disparut, implicit meserii ca inginer: mine, metalurgist, TCM, electronist, chimst, etc. cu facultate de cinci ani nu cu Scoala de ofiteri de trei ani, numai ca ei, barbati/femei erau apti de munca si nu au primit pensie/indemnizatie sau cum se numeste in armata trecerea in rezerva la 52 de ani, ei si-au schimbat meseria, devenind taximetristi sau orice. Imi este jena de militarii trecuti in rezerva care primesc precis un venit de cel putin 1500-2.000 de lei sa mai si vorbeasca. La 52 de ani poti invata o meserie sunt cursuri la fortele de munca, daca nu-ti ajunge pensia pe care nu ar trebui sa o primesti pana la 65 de ani pentru ca sunteti apti de munca.

  7. mă fac ţivil cu vi puşca şi tresili sub sumanul meu negru, marca Arma ni-i cornutul din deal, fuhrer iubit…

  8. Trece in rezerva? Dar tot ca apv-ist munceste si se numeste! Sa fim seriosi,mai stim si noi ce inseamna „rezervist”!

  9. De Ziua ARMATEI MAPN trebuiau reprezentati de Gabriel Les cf.legii,nu de NIcolae Ciuca.
    Trece in rezerva de urgenta sa accepte pomana electorala a lui klaun ,ce-l vrea ministru ca prea este slugarnic si habar n-are de Armata si problemele ei.In Afganistan Va fi esec precum in Vietnam nu se stie ce cauta Romania acolo !”Joi, 24 octombrie, prima zi a Reuniunii ministeriale a NATO, de la Bruxelles, a debutat cu o sesiune de lucru dedicată operaţiilor şi misiunilor aliate.Dezbaterile s-au axat pe misiunea Resolute Support din Afganistan, misiunea de instruire din Irak (NMI), respectiv Operația KFOR. De asemenea, a fost analizat stadiul implementării Iniţiativei NATO privind creşterea gradului de operativitate şi răspuns (NRI) şi cel al procesului de generare a forţelor aliate.Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Doru-Claudian Frunzulică, a punctat importanţa acordată de România operaţiilor, misiunilor şi activităţilor aliate, precum şi participarea constantă a ţării noastre în cadrul acestora, fapt ce o plasează între primii cinci contributori aliaţi ai misiunii Resolute Support din Afganistan.Secretarul de stat a subliniat, de asemenea, importanţa asigurării contribuţiei aliate la implementarea în totalitate a Iniţiativei NATO privind creşterea gradului de operativitate şi răspuns. România a prezentat angajamentul său la această iniţiativă, ca parte a împărţirii echitabile a responsabilităţilor în cadrul aliat””Ultima serie de consultări, în format cină de lucru, cu participarea reprezentanţilor UE și ai Suediei şi Finlandei, s-a axat pe contracararea ameninţărilor hibride şi rezilienţă”.Deci Ro tb.sa raspunda mai repede, mai mult ,in totalitate ! DL.secretar Frunzulica a avut mandat de la ministrul Les si mandat de la Parlamentul Romaniei ?In ce baza a angajat Romania fata de NATO,cu ac.ocazie?

  10. Aici e înca o data mîna imbecililor corupti si banditi de la Bruxelles, dupa care un militar sau politist, chiar extrem de competent daca ar fi, nu poate ocupa postul de ministru al Apararii sau Internelor !! Probabil ca Ciuca asta a primit un telefon (el sau Iohannis, pentru ca boul de Orban ma indoisesc ca stie cum se foloseste telefonul !) in care i se spunea : „Ba baiatu’, in nici un caz sa nu te vedem in uniforma militara pe scaunul de ministru ! Postul trebuie sa revina unui civil (chiar daca acesta are si el epoleti sub haina de la costum, dar de alt fel …) sau, cum e „moda”, ca sa nu fim misogini, unei matracuci, chiar daca aceasta a uitat pina si cum se gateste o ciorba !”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.