Lavrov: Președintele american este forțat să ia decizii împotriva Rusiei

Președintele american Donald Trump este forțat să ia decizii împotriva Rusiei sub presiunea adversarilor politici, dar liderul de la Casa Albă nu se abate de la promisiunile de a îmbunătăți relațiile cu Moscova, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenției Tass.

„Când președintele american Donald Trump m-a primit la Casa Albă și când a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin la Hamburg, nu am văzut o poziție a președintelui american pentru orice fel de acțiuni care ar putea submina promisiunea sa din campania electorală … de a dezvolta relații bune cu Rusia”, a spus Lavrov într-un interviu pentru cotidianul rus Kommersant.

Șeful diplomației de la Moscova susține că poziția actuală a SUA față de Rusia a fost rezultatul a trei factori: înfrângerea lui Hillary Clinton la alegerile prezidențiale, caracterul anti-sistem al lui Donald Trump și nevoia de a explica de ce nu merge totul bine pentru Statele Unite la nivel internațional.

„În aceste condiții, Trump este forțat să ia decizii împotriva Rusiei. Trebuie să înțelegem că, în condițiile în care proiectele de lege sunt adoptate cu ajutorul unei majorități, președintele nu se mai gândește la esența proiectului de lege, cât este de real, legitim sau decent, ci la faptul că vetoul său ar fi în cele din urmă anulat. Acest tip de psihologie conduce cu siguranță la sentimentul că mentalitatea de mare putere nu aduce beneficii pentru Statele Unite”, a mai spus Lavrov.

În 2017, SUA au aplicat sancțiuni economice împotriva Rusiei, pentru anexarea Peninsulei Crimeea și pentru implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei. Măsurile punitive vizează sectoarele energetic, militar şi financiar. Donald Trump s-a opus legii, care însă a fost adoptată cu o majoritate solidă de către Congres, astfel că liderul de la Casa Albă a fost nevoit să promulge actul legislativ.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în această anchetă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Nu mai e un secret pentru nimeni ca presedintele SUA nu e cel puternic om de pe planeta, asa cum pretind unii. In realitate, altii trag sforile, iar exemplul cel mai concludent este asasinarea lui Kennedy, mai corect a fratilor Kennedy.

    • ADECA??? mai degraba e o declaratie tematoare, justificativa..in turneul din asia, putin alerga dupa Troampa, ca un catel dupa stapan..rusii declarasera ca s-a stabilit o intalnire, americanii spuneau ca nu va fi nicio intalnire oficiala si asa a fost…

  2. Dar pe presedintele afro-american de ce nu l-au fortat sa ia decizii impotriva Rusiei? Asta e discriminare rasiala!

  3. Ce mai COMMEDIE DELL’ARTE ESTE SI LAVROV ASTA! HA! HA! H!

  4. Dra cu anexarea Ucrainei la Ucraina in timpurile lui Hitler, Stalin, Gorbaciov cum o fi fost??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.