Locul trei în lume la mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare

România ocupă locul 3 în lume în ce priveşte mortalitatea prin boli cardiovasculare.

Doi din trei români mor din această cauză, la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct de miocard acut, iar unul din zece nu supravieţuieşte.

Un număr de 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare.

În aceste condiţii, Parlamentul European a adoptat în septembrie 2011 o rezoluţie asupra poziţiei U.E. faţă de prevenţia şi controlul bolilor netransmisibile (bolile cardiovasculare reprezintă majoritatea covârşitoare).

Fundaţia Română a Inimii (FRI), înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie, pregăteşte strategia naţională în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare, se arată într/un comunicat remis presei.

Obiectivul Fundaţiei este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de aceste boli cu 10% pâna în 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.