Locuri de muncă în Norvegia

Românii au liber la muncă în Norvegia, după ce guvernul de la Oslo a eliminat toate restricţiile privind accesul pe piaţa muncii începând cu 15 iunie 2012.

Cel puţin 250 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în Norvegia, în momentul de faţă. Salariul mediu brut în ţara nordică este de 4.278 euro, fiind a treia valoare din Europa, după Danemarca şi Elveţia.

Angajatorii din Norvegia recrutează, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), ingineri de proces, cu peste 5 ani de experienţă în industria petrolului şi gazelor sau în rafinării şi cu experienţă în proiectare.

Inginerii români care se încadrează în cerinţele de angajare vor lucra pentru companiile care operează în petrol şi gaze naturale în Marea Nordului. Salariile se încadrează între 6.400 şi 9.000 euro brut.

Norvegienii angajează şi 10 sudori români, care să lucreze la întreţinerea instalaţiilor pentru platformele marine. Salariul plătit este de 19 euro brut pe oră, iar între cerinţe se numără limba engleză şi deţinerea unui certificat de calificare în sudură. 

Spitalele şi clinicile medicale din Norvegia caută cel puţin 50 de medici specialişti români, cele mai căutate specializări fiind psihiatrie, urologie, cardiologie, pedietrie, geriatrie, pneumologie, radiologie şi medicina muncii. Salariile încep de la 5.000 de euro pe lună, iar cazarea şi transportul sunt plătite de angajatori.

Şi asistenţii medicali cu minim 3 ani de experienţă în domeniu pot câştiga de la 1.700 de euro în sus. Se cere o bună cunoaştere a limbii engleze şi disponibilitatea de a învăţa norvegiana.

O firmă de plasare de personal recrutează 20 de vopsitori navali, cu experienţă anterioară în ţările nordice şi cunoscători de limbă engleză. Angajatorii norvegieni mai caută tâmplari (plătiţi cu 17-20 de euro pe oră), dar şi muncitori în construcţii (zugravi, instalatori, dulgheri).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.