Lui Marcel Ciolacu nu-i lipsește doar simțul umorului, ci și simțul ridicolului

Victoria neașteptată a PSD în fieful electoral al lui Gheorghe Flutur, Suceava, i-a înfierbântat mintea buzoianului Marcel Ciolacu, momentan lider PSD și premier al României. I-a înfierbântat-o atât de tare încât l-a făcut să scoată o perlă care ar trebui imediat culeasă și expusă într-un muzeu, pentru ca generații întregi de români să o poată admira de-acum încolo.

Marcel Ciolacu a declarat că printre cei pe care i-ar propune pentru a candida la președinția României se numără și Gheorghe Șoldan, deputatul de 33 de ani, care a reușit total surprinzător să-l învingă pe prim-vicepreședintele PNL la nivel național Gheorghe Flutur și astfel să câștige președinția Consiliului Județean Suceava. Domnul Șoldan a fost de mic activist social-democrat, iar în urmă cu patru ani ani, datorită unui noroc chior, a prins un loc de deputat, acesta fiind plasat pe listă la categoria ”și alții”. Până la a fi deputat, domnul Șoldan a avut o mică afacere, un club în care la final de săptămână organiza diferite evenimente. Ca deputat și ca un tânăr neobosit ce se află, domnul Șoldan a reușit să se bage pe sub pielea lui Marcel Ciolacu, dar mai ales pe sub cea a ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, acesta reușind să adune o adevărată colecție de fotografii cu cei doi.

Se speculează, și nu fără temei, că la București, liderii PSD și cu cei ai PNL au convenit ca județul Suceava să rămână la domnul Flutur și de aceea i-a fost oferit drept contracandidat la alegerile pentru președinția CJ Suceava un tânăr neexperimentat și fără notorietate. Numai că socoteala din spatele ușilor închise nu s-a potrivit cu cea de la finalul zilei de 9 iunie, atunci când s-au numărat voturile, iar domnul Șoldan a ieșit învingător. Și PSD-ul ce se să facă? Profită de această situație pentru a bate toba ca să audă toată România că PSD e șeful și că PNL-ul este la mâna sa.

Gheorghe Șoldan a câștigat pe fondul unui context extrem de favorabil domniei sale. AUR nu a avut candidat și se poate crede că toate voturile AUR au mers la PSD, că doar nu la PNL-ul sucevean, care a avut grijă ”să-l calce în picioare” pe George Simion de câte ori a avut ocazia. AUR n-a avut candidat din cauza unei gafe uriașe a PNL-ului, care a făcut demersuri în acest sens. Apoi, au fost și alte greșeli strategice ale liberalilor, la care se adaugă faptul că domnul Flutur era de multă vreme în funcție și încrederea în acesta se degradase serios.

De partea cealaltă, Gheorghe Șoldan a crezut în șansa sa și și-a făcut o campanie electorală serioasă, care, iată, i-a deschis drumul către președinția Consiliului Județean Suceava și către discursurile ținute de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Să vorbești, chiar și în glumă, despre posibilitatea ca un tânăr care are un CV sărac să fie propunerea celui mai mare partid din România pentru președinția Țării reprezintă un gest de maximă iresponsabilitate din partea primului ministru. Probabil că domnul Ciolacu a vrut să facă o glumă în genul celei cu ”vă să rog să nu-mi spuneți că sunt din Moldova, pentru că mă jigniți”. În continuare, se poate observa că nimeni nu are curajul să-i spună lui Marcel Ciolacu că nu are simțul umorului, care din nefericire pentru Țară este dublat de un simț al ridicolului care este bun prieten cu iresponsabilitatea.

Marcel Ciolacu este un iresponsabil perfect atunci când doar îndrăznește să se gândească la o astfel de propunere și nici nu-și dă seama că acest lucru îi poate dăuna și lui Gheorghe Șoldan, un tânăr care ar putea începe să se creadă buricul Sucevei și care poate fi în pericol să clacheze auzind că el este o soluție pentru candidatura la titlul de buric al României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Sorin Avram 762 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Ai Lipseste Simtul Ridicolului când azi da cu Părerea despre Fotbal la Euro ! Pateste la Prezidentiale la fel ca Firea Gabriela ! Când nu a Castigat pentru Bucuresti !

 2. baiat bun , onest , bonom si cumsecade acest Ciolacu insa desi este viclean pe culoarele Politicii , la firul ierbii , printre oamenii obisnuiti ai strazii , se dovedeste inconstant emotional , pare a fi neconectat la realitatea ce-l inconjoara .
  Daca ar fi intrebati , psihologii ar gasi repede un diagnostic ….

 3. Domnu’ Sorin ești trist?! Te cred! Toată Suceava, toată Moldova, chiar toată România sunt supărate de rezultatul de la Suceava. Iti dai seama că rămân în paragină pădurile sucevene! Cine mai scrie pe obcine? Se duce de râpă cultura! Ar fi culmea ca ăsta micu, printr-un „noroc chior” sa câștige președinția României!!!

 4. încă nu v-ati obișnuit cu alde ciolacu- primul covrigar al tarii: doua vorbe trei prostii,se mai vede și președintele României? Ce el e mai prost ca k.w.iohha@@ doamne fereste@@e la fel de ” dastept”

 5. Sa-i fie rusine !!! Ciolacu- un om mic, mic de tot ! Sunt in alianta pt scaune si ciolan si face bascalie de un coleg cu cel putin o clasa mai sus decat el. Rusine !! Atat ii duce capul. Iar acela mic ”castigatorul” sa-l vedem peste 4 ani, sa faca asa cum spun toti ca a facut perdantul. Multe proiecte. Atunci sa vedem ce tricou ”la misto” ii va fi dedicat?!

 6. Titlul este formulat greșit în ceea ce privește simțul ridicolului.

 7. „Tiu spune:
  14 IUN. 2024 LA 20:06
  Adevaru e ca Fluture credea ca zboara vesnic.”

  Esti comic ! 🙂

 8. Sa vezi distractie la romani ,daca ajunge Ciolacu presedintele tarii.Astept cu mare nerabdare sa il aud vorbind in limba engleza ,la fel cum vorbea si Crin Antonescu.

 9. Alegerea lui Soldan simbolizeaza decesul definitiv al PDL-ului. Fluture nu a fost niciodata liberal. Ii injura pe unde apuca, la fel ca Petrov. Dar Ciolacu nu se va spala niciodata de prostia comisa la adresa moldovenilor. A recidivat cand a afirmat cu dispret ca a trebuit sa vina un banatean (nimuricul Grindeanu) sa le faca autostrada moldovenilor. Adica alora care au construit Romania timp de aproape 50 de ani.

 10. Gheorghe Șoldan asta am înțeles că l-a învins pe PDL-istul Flutur la președinția Consiliului județean Suceava unde făcuse vechime,l-a învins printr-o conjunctura favorabila.
  Conjunctura favorabila vine, mai ales, din faptul că sucevenii s-au săturat de Flutur ,s-au săturat până la râgâială.
  Ție și lui Nistorescu nu îți place nici când glumește Acest Ciolacu și nu vad de ce e așa mare bai că un tânăr să fie în locul lui Flutur .Baiul vostru vine ,de acola ,tânărul e PSD-ist.

 11. Fluturas, nu mai ai aripioare … domnu’ conte Marcel ti le-a retezat …

 12. Lui Ciolacu îi lipsește BUNUL SIMȚ ! Ar fi trebuit nici să nu auzim de unul ca el ….Cum putem accepta unul fără școală ca prim-ministru ?
  Doar că e combinagiu și bun de gură ? Și individu’ se vrea și președinte ? România a ajuns o glumă , iar românii bubuie de atâta prostie. Vom plăti această prostie , ne vedem în 2025 cum vom sta cu facturile la gaz și curent electric. Statul ăsta e falimentar de mult , o gâlceavă ne mai trebuie cu rușii și suntem gata. Dragi români continuați cu alde Ciucă , Marcel și care or mai fi pe acolo (AUR, SOS, USR, ProRomânia …). Ați votat cu curul veți culege bășinile guvernamentale mai târziu.

 13. Make Moldova great again! Make podul de la Milișăuți great again! Va rog sa nu mă jigniți!

 14. Ciolacu , nu vrea sa candideze la presedentie . Stie ca este o palarie prea mare din toate pdv , dar si ca va pati ca Firea la Capitala ! Va face tot ce depinde de el sa nu candideze ! Poate o va propune pe Firea , ha,ha ! Cit este aia de proasta si ahtiata dupa razbunare , poate va cadea in capcana .

 15. Covrigaru moarți ,este creația hidoasă ,a impostorului werner, brelocul vfr la chei ,un titirez învârtit în toate părțile de dulap

 16. Sărmanul covrigar, nici măcar original nu poate fi.. In rest tupeul, modestia, decența, respectul,.. și lauda de sine, sunt specifice faunei politice romîne , de la caz la caz,. borfași de obicei cu mansarda nemobilată..

 17. bai baieti si fete … sperati voi ca sperati degeaba …jfk nu vfa veni la voi…doar ale solban va ramine…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.