Maioneza din pufuleți nu e nici rea, nu e nici bună e de post. E simplu de preparat, se face din doar patru ingrediente și nu necesită cine știe ce talent
2 mâini pline cu pufuleţi cu sare
1 linguriţă muştar
1/4linguriță sare
150 ml ulei
Mod de preparare:
– pune într-o sită, ciur, pufuleţi cât ai lua de două ori din pungă într-o mână
– trece ciurul cu pufuleţi pe sub jetul de apă rece, dar asigură-te că toţi au fost bine udați
– lasă-i puţin să se îmbibe cu apă, apoximativ 5 – 10 minute, după care pune-i în vasul în care vei pregăti maioneza.
– peste pufuleți pune 1 linguriţă generoasă de muştar, 1/4 linguriţă sare şi, cu ajutorul unui mixer, amestecă ingredientele adăugând treptat câte puțin ulei, până ce maioneza se îngroaşă.
– adăugă la final puţin suc de lămâie, scrie dcnews.ro.
maioneza din cartofi fierti mai bine….
cartofi fierti bine, raciti si pasati, amestecati cu mustar si lamaie, sare dupa gust…
ulei bineinteles…uitasem :))