Majoritatea pateurilor din supermarketuri conţin E-uri nocive

Majoritatea pateurilor din supermarketuri conţin E-uri nocive. Aceasta  este concluzia unui studiu realizat recent de specialiştii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit B1Tv.

Consumul în exces al acestor produse au efecte negative asupra sănătăţii, susţin şi experţii ANPC. Studiul a fost realizat în perioada iulie – august şi a luat în calcul 46 de tipuri de pateuri.

Rezultatele publicate de specialiştii ANPC sunt tulburătoare. Numai aproximativ 6% dintre pateurile analizate nu conţin substanţe suspecte. În rest, aproape 20% au două E-uri, 13%, 6 iar peste 8% au în componenţă 9 E-uri.

Experţii din domeniu le recomandă românilor să consume cât mai puţine pateuri ce conţin E-uri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.