Marșul Unirii la Chișinău

SONY DSC

Peste 3.000 de persoane au participat sâmbătă la „Marșul Unirii” din Chișinău, cu prilejul Zilei Naționale a României.

„2018 este despre Basarabia, iar Centenarul Marii Uniri nu poate fi sărbătorit fără a stabili următorul proiect de țară al tuturor românilor: unirea României cu Republica Moldova”, a fost mesajul protestatarilor, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

„România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate națională!” au scandat manifestanții care au mărșăluit de la monumentul lui Ștefan cel Mare la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei din capitala Republicii Moldova.

Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. După aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, Bucureștiul trebuie să își stabilească următorul proiect de țară: unirea cu Republica Moldova. Dacă 1918 este anul Marii Uniri, să facem din 2018 anul Marii Reuniri”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar, citat în comunicat.

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar. Următoarea manifestație stradală de amploare în Chișinău este programată pe 25 martie 2018, în contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.