Măsura drastică impusă în Spania

Autorităţile de la Madrid nu reuşesc să oprească apariţia focarelor de Covid-19. De aceea au anunţat restricţii şi mai dure pentru baruri şi restaurante. Începând de luni, mesele trebuie separate la minim 1,5 metri, iar nunţile nu mai pot fi celebrate cu dans şi serviciu de bar.

Marius Matei conduce singurul restaurant românesc din Madrid şi recunoaşte că nu-i este uşor. În timp ce alte restaurante stau închise, Marius este dispus să ţină afacerea deschisă în continuare şi să servească mâncarea românească apreciată de clienţi.

„Este greu pentru toată lumea, greu în orice aspect, dar muncind şi luptând vom supravieţui. Facem tot ce e tipic românesc. Sarmale, mici, mămăliguţă. Absolut orice”, spune Marius Matei, patronul restaurantului „La Bunica”.

Spania trece prin al doilea val al pandemiei cu toate că a aplicat cele mai drastice măsuri din Europa. Ultimul bilanţ zilnic semnalează 4500 de cazuri de Covid-19 şi 184 de morţi în ultimele 7 zile, iar regiunea Madrid are cele mai active focare din ultimele zile.

În spitalele madrilene sunt îngrijiţi 400 de oameni afectaţi de coronavirus, dintre care 225 sunt în stare critică. Guvernul regional construieşte contracronometru un spital pentru Covid19 cu 1000 de paturi, care ar trebui să fie gata în luna noiembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O lume de idioti….cu amenzi, botnite teste inutile au de doua ori mai multi morti decat Suedia si econimia scade -21.8%>>> o fi gena de gitani de la noi!

  2. Ponta santajat? Cum se infectase sefa de filiala de la Bacau? Dupa ce era sceptic ca numarul de infectari este real? Se imbolnaveau in serie, sub spaima rezilierii contractelor, Adelina, Nea M, The Rock, scenaristul din ”Greyhound”… Ce jocuri perfide jucau!!! Oare de ce nu le pasa si de faptul ca murisera de gripa sezoniera 332, 288 oameni, 5, 171, 477 copii sub 5 ani, în ANUL FATIDIC 2020, 5, 587, 780 oameni de cancer!!! Pe cand un vaccin impotriva cancerului si batranetii, impotriva bolilor? Libera circulatie disparea! REVOLTELE MASIVE AVEAU SA ZGUDUIE GUVERNELE CORUPTE ALE LUMII!!! Adriana iliescu, mama la 82 de ani, era tinuta in foamete de regimurile mortii! Isi inchisese si telefoanele pe care nu le mai putea plati! PS: in Suedia, rata mortilor era mult mai mica decat in tarile cu restrictii!

  3. Cand mintea noastra otravita de asazisele televiziuni de stiri tefeliste de la un cap la altul va face efortul sa se informeze si din alte surse ,sa asculte opiniile unor specialisti de calibru ,unii laureati de Premiu Nobel,carora mafia globalista incearca sa le astupe gura pe orice cale,atunci vom intelege pe ce lume traim.Si daca ne informam corect si obiectiv aflam motivul pentru care cele mai lovite de coronavirus au fost tari ,in general dezvoltate,in care de ani de zile se face toamna asazisa vaccinare antigripala intre care se numara Spania,Italia ,SUA si altele.In alte tari ,precum India sau Brazilia tot anii trecuti au avut loc vaccinari in masa pentru tot felul de boli fara sa verifice nimeni efectele acestor vaccinuri.E ,efectele se vad acum in tarile respective corona face ravagii.Cat priveste Romania lumea a uitat despre campaniile de vaccinare a copiilor pentru tot felul de presupuse boli[tetanos,pertusis,difterie] si a tinerelor adolescente pentru cancerul de col uterin.Rezultatul? Mii de copii suferinzi de autism ,mii te tinere ajunse infertile.Pe sestache campaniile respective au fost oprite iar in tara mutilor ,Romania,tac cu totii:medici,autoritati sanitare,autoritati politice,mai grav chiar parintii celor afectati cumparati cu o indemnizatie mizera.Nici o somitate a medicinii romanesti nu a avut curajul sa iasa sa spuna ca acele campanii au fost un esec.Romania a avut norocul ca in incapatanarea ei populatia sa respinga vaccinarea antigripala ,de aceea numarul victimelor corona,cu toate raportarile umflate ,sa fie in numar rezonabil.Asa ca sa ne mai gandim inainte de a ne intepa cu vaccinuri despre care nu ni se spune nimic.Pai daca pentru vaccinuri contra malariei,poliomielitei,rujeolei s-a muncit zeci de ani ,chiar suntem atat de prosti sa credem ca un vaccin contra coronavirusului,care tot ei spun ca sufera mutatii foarte rapid,sa poata fi creat in mai putin de un an?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.