Messi califică Argentina

Selecționata Argentinei, vicecampioana lumii, a obținut calificarea la Cupa Mondială de fotbal 2018 grație unei prestații de excepție a starului său Lionel Messi, care a marcat de trei ori în partida câștigată în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața reprezentativei Ecuadorului, marți seara, în ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud, transmite Agerpres.

Gazdele au deschis scorul în primul minut al partidei disputată pe stadionul Olimpico Atahualpa din Quito, prin Romario Ibarra, însă Messi a restabilit egalitatea după 11 minute, iar apoi și-a adus echipa în avantaj (min.20), înainte de a stabili rezultatul final, în partea secundă a jocului (min.62).

În urma acestui succes, Argentina a ocupat poziția a treia în clasamentul final al grupei unice sud-americane, care asigură calificarea directă la turneul final din Rusia. Messi și colegii săi au profitat, însă, și de rezultatul de egalitate înregistrat în întâlnirea dintre Peru și Columbia (1-1), echipe cu care naționala se afla în luptă directă pentru participarea la CM 2018.

„Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm la Cupa Mondială, nu numai pentru mine, pentru întreaga Argentină. Echipa va crește și va ieși întărită din aceste preliminarii. Lucrurile s-au terminat cu bine, iar acum suntem liniștiți. Ne-am atins obiectivul, iar acesta este lucrul cel mai important”, a declarat Messi la ieșirea de la vestiare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*