Mii de imigranți, salvați

Peste 5.000 de imigranți au fost salvați în Marea Mediterană începând de vineri, a anunțat duminică Frontex, agenția europeană pentru supravegherea frontierelor, conform AFP.

Pe de altă parte, în timpul operațiunilor, echipele de salvare au găsit 17 cadavre, a precizat agenția într-un comunicat.

Operațiunea a început vineri și a vizat imigranți care au părăsit Libia la bordul a 25 de ambarcațiuni. Ate cinci operațiuni pentru salvarea a 500 de imigranți sunt în curs de desfășurare, conform agenției.

„Este vorba despre cel mai mare val de imigranți din 2015”, a spus directorul Frontex Fabrice Leggeri.

Nave britanice, malteze, belgiene și italiene, precum și avioane islandeze și finlandeze au fost desfășurate în cadrul operațiunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.