Miliardar prins după ce a fentat trei ani condamnarea din România

Miliardarul israelian Benny Steinmetz a fost reţinut în Cipru, în baza mandatului emis de autorităţile române.

„La data de 31 august, în urma cooperării realizate prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească – IGPR, un bărbat, de 67 de ani, cetăţean israelian, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Larnaca din Cipru. Acesta era căutat, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis la data de 12 ianuarie 2021, de Curtea de Apel Braşov.Cel în cauză a fost arestat, urmând a fi derulată procedura de predare către România”, precizează IGPR.

Beny Steinmetz a fost condamnat în România, în contumacie, la cinci ani de închisoare în dosarul de restituiri ilegale Ferma Băneasa.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Beny Steinmetz mai are o condamnare de cinci ani închisoare cu executare, aplicată de un tribunal din Elveţia, el fiind găsit vinovat că a mituit o serie de funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea.

În dosarul Ferma Băneasa, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv la şapte ani închisoare cu executare, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.

Aventurile ratate în România ale condamnatului Steinmetz

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

20 de Comentarii

 1. Vom trai sa-l vedem eliberat inainte de a fi incarcerat
  Impotenta Romanie nu e in stare sa se atinga de mossadnici,amintiti-va afacerea Black Cube si de dl Horodniceanu
  PS AUR va organiza manifestatii pentru eliberarea borfasului,in contextul prieteniei de nezdruncinat SIEmion & Ambasador Reuven

 2. o zi de puscarie si autoritatile romane(sic) o sa-si ceara scuze.
  Daca asta intra la puscarie, sa ma scuipati in ochi!
  Nu ei ne conduc?

 3. Jenant! Ai avut o vară la dispoziție, n-ai învățat nimic… Vii in re-re-examinare! E ultima ta șansă.., Sorry, dar la modul cum te prezinți, nu poți trece “clasa”…

 4. Si aici pute rau! De ce? Pentru ca, sunt doar 2 pedepsiti, din cate au spus pe tv, dar cei care au contribuit si semnat la fabricarea acestor acte, sunt liberi ca pasarea cerului sa continuie! Dar plavanul care e cam in aceeasi situatie, de ce nu a fost agatat la timp? Ate creier in plus la atarntatoarea cu cap sau creier la unghii?

 5. Dacă domnul Benny aprofunda pe Caragiale afla metoda.
  “LEONIDA: Ba încă ce! i-a tras un tighel, de i-a plăcut şi lui. Ce-a zis Papa — iezuit, aminteri nu-i prost! — când a văzut că n-o scoate la căpătâi cu el?… „Mă nene, ăsta nu-i glumă; cu ăsta, cum văz eu, nu merge ca de, cu fitecine; ia mai bine să mă iau eu cu politică pe lângă el, să mi-l fac cumătru.” Şi de colea până colea, tura vura, c-o fi tunsă, c-o fi rasă, l-a pus pe Galibardi de i-a botezat un copil.
  EFIMIŢA (cu ironie): Şi-a cunoscut omul naşul!”
  Ca atare prințul din poveste l-a pus pe domnul Băsescu să-i boteze odrasla și totul este OK. Va ieși din nou doamna Alina să anunțe ca să ne facă să credem că că nimeni nu scapă de hotărârile justiției din România. Mai puțin ex soțul dânsei.

 6. Ferma Baneasa, evvreul Puiu Popovici zis Parpaniciu a dat teren la americani. Arestarea vine inaintea arestarilor pe care le vor face americanii republicani in partidul democracanat condus de mumie.

 7. @parere…
  -il va apara dl. avocat Rosu…..”a nu se introduce in nicio puscarie”

 8. Apropo !!Oare Codruț Marta ,contabilul Grupului Organizat Infracțional al lui Petrov&co.,unde o fi ??!!

 9. Au prins găinușa cu ouă de aur! Avem un judecător japonez imbatabil: Daibanu Kulaba!

 10. Vai, saracul om, vor sa il bage la puscarie pentru niste rahaturi de terenuri de parca ar fi vrut sa impoziteze multinationalele sau bancile!

 11. Asta este evreu sadea.Numai khazarii sunt buni.Deci,trageți concluzia….

 12. Cat MOSSAD-ul are problemele lui (=e slabit!) cu Netanyahu il pot aresta
  Chiar e o FEREASTRA DE OPORTUNITATE ACUM !
  Nu stiu cine ce le-a zis dar scapa si de alte chestii care-ar fi costat Statul Roman ! [probabil e voie de „sus” arestarea „astuia” !] BLACK CUBE 😀 vs. pensionarii MOSSAD-ului 😛 !
  PONTA am mai zis = era de reactivat ! Totusi de ce ZELENSKY a fost silit(!) sa-l aresteze pe Kohlomoisky ?
  I se pregateste caderea prin devoalarea faptului ca AMBII au „fraudat” impreuna ? Nu cred ca e din vina lui Zelensky ce va urma contra lui , v-a cadea intr-o groapa sapata lui de „cei mai apropiati 😉 ” !
  REMEMBER THIS LATER ! 🙁

 13. Asta e din elita smecherilor o zi de puscarie nu va face.
  Nu va fi extradat de ciprioti.Dulapul si PNL nu se incurca

 14. E bine si asa dar cu retrocedarile ilegale din Transilvania unde stranepoti de grofi care nu mai aveau niciun drept au pus mana pe mosii intinse se va face ceva? Pe aia si pe judecatorii complici si tradatori nu-i urmareste nimeni??

 15. Pentru cine se mira cum de a fost arestat Beny la cererea Romaniei. E cererea sistemului sorosist cu care Beny nu se are bine! Deci e intre ei noi suntem doar paiatele care executam.

 16. Nu a zis semikhazarul alogenul lor, tov.Hitlerica ca vor sa creieze locul lor unde se vor ascunde shi vor fi aparatzi pentru toate hotziile shi faptele lor ca sa fie ghisheft gras??? Mai au shi Rabyiile lor ca sa se autovictimiizeze, iar orice pacat al lor o data pe an este iertat, asta fiind o dovada in plus ca sfideaza nu numai Umanitatea, dar mai ales pe cel de sus, Creatorul. Pedepsele apar la ei numai cand se fura intre ei, shi atunci=minune=dinte pentru dinte shi ochi pentru ochi=lege la totzi orientalii zonei. Daca se va incerca ceva pentu poolime=dixit dr.Soricel Oprescu din Grecia acum, vor aparea cereri de despagubiri, chipurile este chiar HO pentru Ales!Bula.
  Asha ca nu ai cum sa-tzi pui mintea cu ei, pentru ca inca este inobilarea lui Harapu (orientalu) Albu, dar poate vine shi Happy endul pentru Fat Frumosul nostru din basm.
  Ave-tzi Putin tzaca rabdare stimabile.
  O zi buna.
  Con

 17. Con spune:
  4 SEPTEMBRIE 2023 LA 8:07
  Nu a zis semikhazarul alogenul lor, tov.Hitlerica ca vor sa creieze locul lor unde se vor ascunde shi vor fi aparatzi pentru toate hotziile shi faptele lor ca sa fie ghisheft gras??? Mai au shi Rabyiile lor ca sa se autovictimiizeze, iar orice pacat al lor o data pe an este iertat, asta fiind o dovada in plus ca sfideaza nu numai Umanitatea, dar mai ales pe cel de sus, Creatorul. Pedepsele apar la ei numai cand se fura intre ei, shi atunci=minune=dinte pentru dinte shi ochi pentru ochi=lege la totzi orientalii zonei. Daca se va incerca ceva pentu poolime=dixit dr.Soricel Oprescu din Grecia acum, vor aparea cereri de despagubiri, chipurile este chiar HO pentru Ales!Bula.
  Asha ca nu ai cum sa-tzi pui mintea cu ei, pentru ca inca este inobilarea lui Harapu (orientalu) Albu, dar poate vine shi Happy endul pentru Fat Frumosul nostru din basm.
  Ave-tzi Putin tzaca rabdare stimabile.
  O zi buna.
  Con

 18. Iata ce spuneam PRIMUL la 16:08 – Multimiliardarul Troika e creatia lu Ginerica-BOLSEVICA-CEAUSICA NastaSica patru case si mai mult de ZECE MILIARDE, personal, basca alte ZECE MILIARDE in contul CONSILIERULUI/TEHNICULUI/OFITERULUI DE LEGATURA Truika!!! NastaSika pe care Tica-losul il acuza de UN SINGUR MILIARD dintr-o singura MANARIE in al doilea mandat, de primul avand amnezie… In ce-l priveste pe feciorul de COMINTERNISTA – Madam Bord Dele Lambrino von Odesa – pedeapsa uzurpatorului de titlu a fost prea blanda, la fel ca in cazul FOSTULUI EVREU Stein de la Metz care colaboreaza cu Sekukurile interior si exterior si a cazut victima frictiunilor dintre ARIPILE Sekuku…Te pomenesti ca Stein de la Metz a pus de un PUCI MILITAR in Guineea la ordinul Mongolului Maresal al URSS…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.