Ministrul israelian de externe. ”Un stat palestinian (…) va fi un stat Hamas”

Dorinţa de a înfiinţa un stat palestinian nu este un proiect „realist”, „astăzi”, a declarat luni ministrul israelian de externe Gideon Saar, în cursul unei conferinţe de presă la Ierusalim, relatează AFP.

„Într-un cuvânt? Nu”, a răspuns Saar, întrebat despre perspectiva unei relansări a aşa-numitelor Acorduri Abraham după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA şi despre posibilitatea normalizării relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, în schimbul creării unui stat palestinian.

Aceste acorduri, promovate de Trump în timpul primului său mandat, au permis normalizarea între Israel şi mai multe ţări arabe, respectiv Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Maroc, aminteşte AFP.

„Un stat palestinian (…) va fi un stat Hamas”, a argumentat Saar. „Nu cred că această poziţie este realistă astăzi şi trebuie să fim realişti”.

Ministrul israelian a făcut aceste remarci în contextul în care luni se deschide la Riad un summit extraordinar al membrilor Ligii Arabe, organizaţie panarabă ce reuneşte 22 de ţări, şi al Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI), organizaţie panislamică ce reuneşte mai mult de 50 de state musulmane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

  1. Orice stat palestinian nu poate fi altceva decat un stat condus (nu doar din umbra) de teroristii Hamas sau Hezbolah.
    Nici nu stiu de ce arabii din Fasia Gaza isi mai spun ,,palestinieni” ptr ca ei ar trebui sa se numeasca ,,hamasi”, iar cei din Cisiordania ar trebui sa se numeasca ,,hezbolahi”.
    Intr-atat de mult s-au inradacinat la ei aceste grupari teroriste……[Rumburak]

  2. Eu cred invers. Ca solutia la rezistenta palestiniana e aparitia unui stat Palestina. O sa fie si dorinta lui Donald deoarece e de dreapta. Cred ca o sa apara la anul.

  3. Eu cred că Isis a fost o deghizare a acelorași scopuri persane, prea sponsorizează ăștia toate războaiele mai ceva că americanii: Siria, houthu, hamas, hezbolah…
    Turcii au pierdut startul sau stau la cotitura.

  4. Ce naiba, acest stat, sau, în acest/acel stat nu trăiesc tot cetățeni vii? Când îi ardea matele israelei, apelau la hamas, acum, vor să îi ucidă în masă! Problema e alta, în acea zonă sunt bogății submarine inestimabile și vor să pună mâna pe absolut tot inclusiv pe terenul palestinian și hamas, au tuneluri lungi, adânci și nu pot fi distruse așa ușor, se pot ascunde în caz de nucleare fara nicio problemă! Și nu doar atât, e malul marii superb, un nisip excelent, foarte fin, zona impecabila pentru vacante.

  5. Refacute granitele Palestinei de dinainte de invazia evreilor. Chiar si biblia zice ca palestinienii au fost acolo de dinainte de venirea evreilor.. Dar marele dumnezeu al evreilor nu a fost in stare sa le faca o insula doar a lor. daca nu o planeta.. ci a zis „o sa va dau voua pamanturile filistenilor si a altor popoare”.. ce sa zic.. un criminal.. nu un dumnezeu yehova asta

  6. Sunteti un brav neam de asas. ini. Raportul onu arata 80% cr.ime de femei si copii. Fara sa mai punem batrani si catelusi sau pisici.

  7. un stat ostil in jidanica ai pune ? ca si cum in trei judete din mijlocul rom. ai recunoaste un stat unguresc…. e la fel… si daca nu ce garantii ai ca statul tau e sigur… nici una.. deci???

  8. fara iluzii,nu v-a aparea nici un stat palestinian, trump a spus clar… d-am bani sa traiasca bine fara stat… cee ce mie mi se [are corect !!!!

  9. cine draq a mai pomenit drept istoric dupa 2000 de ani ???
    cita spaga au dat si cita s-a luat pentru aberatia asta…numai Dumnezeu stie

  10. Statul palestinian a fost si va ramane in vecii vecilor ,indiferent cite spume la gura face Israelul.Cine nu cunoaste sa caute ca sa se convinga de faptul ca Palestina a existat inaintea Israelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.