Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de Control la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis inspectorii din Corpul de control la CAS Bihor, după ce în presă au apărut imagini cu mai mulţi bolnavi, întinşi pe jos, pe holul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor, unde aşteptau eliberarea unei adeverinţe.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog și conducerea CNAS au cerut directorului CAS Bihor demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis joi MEDIAFAX. Totodată, Florian Bodog a cerut conducerii Casei Județeane de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare și să prezinte autorităților concluziile acesteia, în vederea identificării și sancționării tuturor vinovaților.
„Considerăm că, derapajul înregistrat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sănătății a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS în colaborare cu Direcția generală monitorizare control și antifraudă CNAS la CAS Bihor”, potrivit sursei citate.

Echipa mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfășurându-se în paralel cu ancheta administrativă demarată joi.

Reacţia vine după ce, în presă, au apărut mai multe imagini cu bolnavi care nu se puteau deplasa, aduşi cu targa la CAS Bihor şi lăsaţi să aştepte pe jos, pe holul instituţiei pentru a obţine adeverinţe de asigurat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.