Ne așteaptă măsuri mai dure? S-a dat un vot în orb și la PNL, și la PSD

Cheltuielile nejustificate stau la baza problemelor cu bugetul, crede Gheorghe Ialomițianu. Fostul ministru de Finanțe  este de părere că măsurile anunțate de guvern nu sunt suficiente, nu vor acoperi deficitul. Eșecul planului de redresare fiscală se va vedea curând când Coaliția PSD-PNL va anunța măsuri mai dure. 

„Măsurile acestea de creștere de impozite și taxe nu vor aducem mai mulți bani la buget, nu vor reduce deficitul, ci doar vor crea probleme mediului de afaceri și românilor, că vor plăti impozite mai mari și mediul de afaceri nu se mai poate dezvolta, că anulăm acele facilități fiscale. Dar nu e nicio garanție că vom încasa mai mult. (…) Cea mai bună măsură ar fi fost reducerea de cheltuieli pentru că ne-a adus în situația aceasta actuala coaliței, că a majorat cheltuielile nejustificat. (…) Șa cheltuieli avem problema cea mai mare, dar nu se dorește.

Cei de la Comisie ne cer să reducem deficitul și aceste măsuri nu vor fi suficiente și vor veni cu altele și mai dure chiar cu majorarea TVA-ului sau cu impozitarea progresivă, că nu sunt în stare să gestioneze acest buget, să facă încasări, să reducă evaziunea”, a mai spus Ialomițianu, la un post Tv.

„Toate aceste măsuri multe, care deranjează în stânga și-n dreapta pe toți, deci parcă coaliția a început războiul cu toți reprezentanții mediului de afaceri și cu populația (…) Comisia Europeană a considerat că nu sunt suficiente și nu au impact major să reducă deficitul bugetar. Și atunci le-a propus anumite măsuri cu impact major: creșterea TVA de la 19 la 21% renunțarea la cotele reduse, chiar introducerea impozitului progresiv pe venituri, deci lucrurile nu sunt rezolvate.

Iar faptul că s-a dat un vot în orb și la PNL, și la PSD înseamnă că lista cu impozitele care vor fi majorate nu e bătută în cuie și spunea și ministrul de Finanțe, pentru că ministrul de Finanțe trebuie să obțină de la Consiliul miniștrilor de Finanțe creșterea deficitului bugetar de la 4,4 la 5.5%, iar în Consiliu trebuie să-i convingi pe miniștri că măsurile pe care tu le implementezi o să își rezolve problema deficitului, în 2024 să ajungi la 3% sau în 2025.

Fără o convingere a miniștrilor, nu ai rezolvat problema, adică ce discută cei din coaliție e o joacă de copii. Cel mai important e ce a spus Comisia, iar când dl Boloș nu-i convige pe cei din Comisie, trebuie să aplice ce a recomandat Comisia că altfel rămânem cu 4,4% deficit bugetar și cu sancționarea, blocarea fondurilor europene”, a spus Ialomițianu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. D-le IALOMITEANU ( fost Min de Finante )

    VA RUGAM RE-INTRATI IN POLITICA .

    ROMANIA are mare , mare nevoie de VALOARE MORALA !!!

  2. Ce fizionomie intelectuală de finanțistul român de dreapta, noua generație de secolul 21 Giță Ialomițeanu. Lipsește academicul Vasilică Cîțu.

  3. @ MYSEBI – da ai dreptate cu „valoarea morala”. Poate ai uitat ca Ialomiteanu si-a dat un miliard si jumatate ( banii de atunci) restante salariale retroactiv.Cred ca stiti in ce „peroada”,nu ? Tie ti-a dat cineva „restantele „din salariul taiat ?Ca doar era sinustru „de valoare”(adaugata la buzunarul sau). Ce ti-e si cu mintea asta aromanului,sau nu esti roman? Cam slaba tinere de minte. Esti exempul tipic de ce face televiziunea dintr-un om .Fara resentimente.

  4. Chiar daca acum nu se mai vinde mai nimic, ar cam fi singura ocazie de a vinde tot și pleca din țară

  5. fi mai dur decat TVA 24% la alimente si 25% taieri de salariu si 5% la pensii ca pe vremea PD-L si poate a ta la guvernare…

  6. Georgel Ialomiteanu a fost ministru in guvernul securist de neispraviti ai lui Boc si Bela Marko. Pana la guvernul ZERO al varului Ciolosh a fost cel mai catastrofal guvern din intreaga istorie a Romaniei. Nu este deloc de mirare ca universitarul Georgel este mare doctor fabricat la foc automat de catre arhicunoscuta u.m. UBB. Bolosh este un demn urmas al lui. Cine oare l-a scos acum pe Georgel la microfon?

  7. Ăsta este modul clasic în care membrii parlamentului votează legile pentru români.
    Nu este de mirare că am ajuns unde am ajuns.

  8. @ „Gigi Fiscus” a avut și dumnealui idei , să schimbe și dumnealui Codul Fiscal din vremea când ,,mogulii și baronii locali” aveau și trebuiau învinși de Traian și Băsescu, probabil un fel de ”împărat roman”, nu ”Cezar” ci ”Zeus” , ca să plătească pensii și salarii la votanții popularilor , să-și ia moșii de cuceritor , să crească TVA ca să fie dați la TV și să combată corupția prin anularea contractului cu Bechtel, ca să nu mai behăie lumea ca oile lu Flutur de la Bucovina, la telefon, ?

  9. & I-a ,,politizat” Băse pe toți, cu ”ciracii” săi, deci a fost un fel de epocă de ”băse-dictatură”, ?
    După cuceririle lu’ Traian și Băsescu, deci ”Zeus” și nu ”Cezar”, urmează un fel de ”ev mediu politic” , în care despre ,,instrumentele de tortură” sunt relatări îndeosebi din Ardeal, deci specifice spațiului Schengen , ?

  10. Da, se face trecerea în colonie de la „modelul” sud american la cel somalez. Să nu se uite că imperiul britanic a spoliat india timp de 200 de ani prin intermediul taxelor, deci aliații strategici au experiență în a extrage profitul din colonii, pardon de la parteneri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.