Chirica dă în judecată PSD-ul

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a decis să dea în judecată organizaţia judeţeană, dar şi pe cea naţională a Partidului Social Democrat, deoarece consideră că nu a fost informat de deciziile CEx și i-a fost încălcat dreptul la apărare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Mihai Chirica s-a adresat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi, cu o acţiune în contencios administrativ şi fiscal, în cadrul căreia a chemat în faţa instanţei Partidul Social Democrat (PSD), condus de Liviu Dragnea, dar şi organizaţia judeţeană a formaţiunii politice, condusă de Maricel Popa.

„Am decis să acţionez în judecată PSD, deoarece, de la deciziile luate în Comitetul Executiv (CEx) de la nivel naţional al formaţiunii politice, de anul trecut, nici până acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider că am dreptul la apărare, ca oricare alt cetăţean al acestei ţări, şi am solicitat obligarea formaţiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotărâri, prin care mi-au fost retrase funcţiile politice“, a declarat miercuri după amiază, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că nu ştie dacă Liviu Dragnea va trebui să ofere explicaţii, acest lucru depinzând de o eventuală hotărâre a judecătorilor.

Contactat telefonic, preşedintele executiv al PSD Iaşi a precizat că nu poate comenta subiectul.

„A dat în judecată PSD pentru CEx-ul naţional din 2017?! Nu ştiu ce să vă spun, pentru că, deşi sunt preşedinte executiv al PSD Iaşi, nu ştiu ce s-a întâmplat în CEx-ul naţional din 2017, eu nefiind membru”, a menţionat miercuri Victorel Lupu, preşedintele executiv al filialei judeţene a PSD.

De asemenea, Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi, nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la acest proces. Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului.

La începutul anului trecut, PSD a decis retragerea tuturor funcţiilor politice deținute de Mihai Chirica, în urma votului dat de Comitetul Executiv în acest sens. Social-democrații au precizat atunci că au decis sancţionarea edilului ieșean în urma atacurilor aduse șefului PSD, Liviu Dragnea, și Executivului condus de Sorin Grindeanu.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban la începutul lunii februarie 2018. Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a spus atunci că decizia e definitivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Deci tu speri sa mai ramai in PSD. PAI CICA DRAGOSTE CU FORTA NU SE POATE (AU ZIS-O UNII DE PRIN DNA) :)))

 2. Diftongi: ce, ci, ge, gi. Triftongi: ghe, ghi, che, chi. Dintre toți triftongi numai “chi” într-un nume trădează agresivitatea persoanei. Dacă cumva sunt doi de “ chi” adică Chichi… este ! (! = Pericol general) adică de evitat de ocolit.

 3. Chirica, ai o sansa istorica, sa-l iei pe Ivan, si pe alti pesedisti care mai si gandesc (lucru rarisim in partidul tau) si SA FACETI UN PARTID DEMOCRAT EUROPEAN, CA ASTA, DIN CARE TI-AU FACUT UN BINE SI TE-AU EXCLUS, E COMPROMIS IREMEDIABIL. Binee…asta daca stiti sa speculati oportunitati, daca nu…stati pe langa cireada in continuare!

 4. Chirica mai trebuie sa se dea in judecata singur, pentru ca a intrat intr-un partid cu care nu mai este de acord! Ce derbedeu ordinar! Sa vedem ce capat de cerere pune si ce text de lege invovaca! Statutul partidului nu-l poate invoca decit in instantele de partid!

 5. Foarte bine face domnul Chirică. Domnul Paul Milata, istoric și român cere excluderea PSD din Alianta S&D, din Parlamentul Europei. Să sperăm că va reuși.

 6. Insul asta Chirica, Primar de Iasi, iese din porumb si face ceva moderabil in poteca ! Este un securist de dreapta, o ” conserva ”, care este itit de sotul doamnei Carmen sa faca valuri ! Traim in ROMANIA !

  • Ce e ma, pesedac, cum carcteste unul impotriva partidului si a condamnatului sau suprem, cume e securist, deviationist, conserva (Grindeanu, Tudose, Ivan, Chirica). In Siberia cu ei!

 7. Daca oameni ca CHIRICA AR CONDUCE PSD , ACEST PARTID AR FI MULT MAI FEECVENTABIL ! PT. simplul fapt ca este un om cultivat . stie sa vorbesca , intelege ca suntem membru U. E., si nu are dosare penale . Iar in PSD , MAI SUNT ASTFEL DE OAMENI . P.S. ATUNCI VOR TREBUI SCHIMBATI SI POSTACII ! OBLIGATORIU !

  • Pt.ION. Domnule, daca Chirica ar conduce PSD-ul ar fi la remorca sotului doamnei Carmen. TOATE aglomerarile politice sunt penetrate de securisti care trag sforile se ascund dupa confidentialitatea salariilor, isi trag salarii nesimtite lor si acolitilor lor, apoi pensii nesimtite, s.a.m.d. ! In rest sa ai viata !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.