Neymar, atacat de întreaga Brazilie, după ce l-a ajutat pe violatorul Dani Alves!

Face ce face Neymar și tot apare ca băiatul cel rău inclusiv în mass-media de acasă, din Brazilia. Acum jucătorul ajuns în Arabia Saudită, la Al Hilal, și-a atras oprobiul public după ce a sărit în ajutor cu bani pentru fostul coleg de club și de echipă națională Dani Alves, condamnat zilele trecute la 4 ani și 6 luni pentru infracțiunea de viol.

Faptul că inculpatul, aflat în faliment, deși a avut o avere de 60 de milioane dolari, pe care a terminat-o, a putut achita pedeapsa de natură financiară, în valoare de 150.000 de dolari, l-a ajutat să obțină o sentință mult mai blândă din partea tribunalului din Barcelona, unde s-a judecat cazul.

Sentința primită de Alves include și cinci ani de probațiune, un ordin de restricție de nouă ani și șase luni (Alves nu are voie să o contacteze pe victimă) și o despăgubire de 150.000 de euro, pe care a plătit-o înainte de proces.

Fostul fundaș dreapta a fost ajutat cu această sumă de Neymar. plata sumei de 150.000 de euro, cu titlu de răspundere civilă pentru victimă, a fost decisivă pentru ca fotbalistul să primească o pedeapsă mai mică.

Gestul lui Neymar nu a fost deloc văzut ca o faptă bună în Brazilia, unde reacțiile negative, chiar dure, la adresa sa și a lui Dani Alves au început să curgă una după alta. Cea mai semnificativă a venit din partea unui politician din cadrul formațiunii de guvernământ.

Gleisi Hoffmann, președintele Partidului Muncitorilor, aflat la putere și membru al guvernului brazilian, l-a criticat pe Neymar pentru că i-a dat fostului său coleg 150.000 de euro pentru „atenuarea prejudiciului cauzat”.

„Condamnarea violatorului Daniel Alves este exemplară, ea arată că societatea nu mai tolerează comportamentele sexiste și misogine. Absurdul a fost că a împrumutat bani de la Neymar, a plătit despăgubirea și a redus pedeapsa, lucru care nu rezolvă nimic pentru victimă, nu-i șterge suferința.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Să fi fost altcineva treacă meargă, dar chiar un politician să facă pe severul moralist când și PCR avea curvele partidului.

  2. „Absurdul a fost că… a plătit despăgubirea și a redus pedeapsa, lucru care nu rezolvă nimic pentru victimă, nu-i șterge suferința.” Și pedeapsa neredusă i-ar fi șters suferința, sau cum ???

  3. Doi derbedei, tatuati cred ca pina si pe limba, imaginea fidela a celor care populeaza puscariile braziliene sau pe care-i intilnesti (ce ghinion !) prin favelas … Cit despre cele 60 de milioane (!!) tocate de Alves (sanchi !) … cam seamana cu cazul politicienilor si „oamenilor de afaceri” de pe la noi, cind simt in ceafa rasuflarea ANAF-ului …

  4. Pai daca cineva e de vina atunci e justitia care a facut regula cu plata care reduce pedeapsa. Asa eu sunt indignat ca Dani Alves primeste apa si paine si caldura de la furnizori cand ar trebui sa nu fie ajutat si sa fie lasat sa moara!! Naymar si-a ajutat prietenul in mod legal restul e gargara.

  5. Neymar e băiat de gașcă. Și talentat, și săritor la nevoie. Mi-a plăcut de el!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.