Ce-ai făcut, Becali?

Nici Duckadam n-a rezistat în țarcul lui

Helmuth Duckadam și-a dat demisia din funcţia de preşedinte de imagine al FCSB. Fostul mare portar al Stelei a făcut anunţul pe Facebook.

„A fost frumos!

Dupa multe ezitari, am hotarat azi, 14.06.2020, ca este momentul sa-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB.

Consider ca este mai onorabil sa-ti înaintezi demisia, cand simti ca nu mai esti dorit, decât sa astepti momentul cand vei fi dat afara.

Au fost momente dificile, dar si foarte multe momente frumoase! A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea!

Îi multumesc domnului Becali, in numele familiei mele, pentru tot ce a facut pentru noi si îl asigur ca voi ramane acelasi om serios si loial.

Doresc mult succes echipei, si-mi doresc, ca in acest an sa câstige un trofeu!”, a scris Duckadam pe Facebook.

Helmuth Duckadam era singurul component al echipei Steaua care a câştigat în 1987 Cupa Campionilor Europeni care rămăsese în cadrul clubului patronat de Gigi Becali.

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut că nu el l-a împins la demisie pe Helmut Duckadam şi dacă i s-a redus cu cea mai mare proporţie salariul fostului portar s-a făcut din cauza faptului că era cel mai puţin importantă persoană din club.

„Pe mine nu mă interesa niciodată Helmut Duckadam, mă interesa omul Helmut Duckadam. Nu ca legendă l-am avut la Steaua. Imi plăcea de omul Duckadam, caracterul lui. În rest, ca legendă, nu… Nu ca legendă am avut relaţia pe care am avut-o. Am avut-o ca om, caracterul lui. Eu dictez la club, dar nu pot să dictez la oameni <băi, consultaţi-l pe Helmut Duckadam>. Nu pot nici aşa, să-i învăţ ce să mănânce la micul dejun, staff-ul. Nu are rost să discutăm despre asta. Au fost tăieri de bani, au fost peste tot. Am jucat astăzi fără atacant ca să facem economie, că vin vremuri grele, probabil, atunci am făcut să pot să-mi apăr familia mea şi ce e al meu. Am renunţat la Gnohere, se fac sacrificii în continuare, că nu se ştie ce vremuri vin şi eu îmi apăr familia. La toată lumea se taie banii. Normal că s-a tăiat şi de la Helmut. Am tăiat şi de la cei care vin zi de zi la club. Helmut vine mai rar, nici nu ştiu când vine. E posibil la un moment dat să-şi dea demisia toţi şi să renunţ la echipă. Am încercat economie, dacă nu merge cu economie, renunţ la echipă, ce, vreţi să-mi distrug viaţa pentru fotbal. Lui Helmut i s-a tăiat cel mai mare procent pentru că de el era cel mai puţin nevoie. La cei care putem, tăiem mai mult şi gata! Ce să fac cu personalităţile dacă intru în faliment? Ce mai fac cu personalităţile? Economie la toată lumea. dacă s-au făcut tăieri de bani s-a tăiat şi de la Helmut Duckadam, punct, ce mai vreţi acum?”, a declarat Becali, la Digi Sport.

Helmut Duckadam avea un salariu de 2.000 de lei la FCSB, după o reducere de 50 la sută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

9 Comentarii

 1. Cred si eu, are dreptate Duckadam ! Nea Jiji o fi auzit ca pe vremuri a fost un mare portar si i-o fi oferit, in sfirsit de cariera si ca sa demonstreze ce mult pretuieste el valorile, vreun post de portar „la palat” !

 2. I-au micsorat leafa de traitor pe spinarea lui Becali,daca nu chiar l-a trimis in somaj!Dupa ce a fost un grandios portar,nu a mai facut nimic in viata:antrenor,primar,emigrant in SUA,etc..E momentul sa isi vada strict de a le lui si de pensia care o incaseaza de la stat,ca are varsta!
  Becali de unde sa scoat bani,daca meciuri ioc,pariuri ioc,tv ioc..

 3. In pauza meciului Dukadam era la Digi sport si lauda jocul fcsb. I s-a facut de-o marire de salar.

 4. jijik behecali îi taiase salariul lui Duckadam la numai 2000 de lei.Ca să-l determine să plece singur,ceea ce Duckadam spre lauda lui a și facut! jijikă behecali și-a aratat adevarut caracter!

 5. 1986. Steaua. Cupa Campionilor Europeni. 1986. Nu 1987.

 6. Pe Becali nu-l duce capul mai departe decat mentalitatea de cioban. Ptr el, echipa de fotbal, antrenorii si cei din jurul echipei sunt doar niste oi si atat……[Leo]

 7. Tu ai fost „fratele geaman”a lui LUTU….si-a batut joc de voi Beeeeecali cum a vrut el.Nu ati avut putina demnitate in voi,trebuia sa refuzati pupatul de cururi ale fam.OVINELOR,va arunca cate un OS,iar tu si Lutu va sfasiati pe el.Amandoi va meritati soarta!

 8. … si, totusi, Dukadam s-a angajat la … „stâna” lui Becali … pentru simbrie
  … „in mod obisnuit – se spune in scrierile despre pastoritul oilor – mai toti ciobanii raman la stana din anul precedent. Se muta numai cine a avut nemultumiri”

 9. copy/paste din „gqandirea becalista”: = Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut că nu el l-a împins la demisie pe Helmut Duckadam şi dacă i s-a redus cu cea mai mare proporţie salariul fostului portar s-a făcut din cauza faptului că era cel mai puţin importantă persoană din club. =
  Bai becaliosule, daca era cea mai putin importanta pertosna din club, dece l-ai mai chemat? Ai crezut ca-l poti folosi ca imagine apoi sa-l tragi pe sfoara? sforarule…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.