Noua campioană mondială la handbal feminin

Franţa este noua campioană mondială la handbal feminin. Franțuzoicele au învins selecţionata Norvegiei, deţinătoarea titlului, în finala Campionatului Mondial din Germania, disputată duminică, la Hamburg, cu scorul de 23-21 (11-10).

Acesta este al doilea titlu mondial din istoria handbalului feminin din Hexagon, după cel cucerit în 2003.

Datorită acestui succes, Franţa deţine acum titlurile mondiale atât la feminin, cât şi la masculin.

La învingătoare au jucat două handbaliste legitimate la CSM Bucureşti, Camille Ayglon şi Gnonsiane Niombla, şi una de la învinse, Amanda Kurtovic.

Medalia de bronz a fost cucerită de echipa Olandei, care a învins cu 24-21 (14-8), formaţia Suediei, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, care a avut loc tot la Hamburg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.