Noul președinte al Germaniei, ales pe 18 martie

Noul preşedinte german va fi ales la 18 martie de o adunare federală care ar urma să aprobe candidatura lui Joachim Gauck, pastor militant pentru drepturile omului în fosta RDG, a anunţat luni parlamentul german, informează AFP.

Cea de-a 15-a adunare federală, formată din deputaţi din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) şi delegaţi din lumea politică şi societatea civilă aleşi de parlamente regionale, va avea loc la 18 martie în clădirea parlamentului german (Reichstag), din Berlin, a anunţat preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, potrivit unui comunicat.

După demisia pe fondul unor scandaluri a ultimilor doi preşedinţi ai republicii proveniţi din tabăra conservatorilor, cancelarul german Angela Merkel a făcut apel duminică la candidatul opoziţiei, Joachim Gauck.

Joachim Gauck, în vârstă de 72 de ani, o autoritate morală în ţară, beneficiază de sprijinul tuturor partidelor, cu excepţia partidului stângii radicale Die Linke.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.