O nouă tulpină de COVID la orizont

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a anunțat joi că urmărește o tulpină COVID-19 descoperită recent, BA.2.86.

„Astăzi suntem mai pregătiți ca niciodată să detectăm și să răspundem la schimbările din virusul COVID-19. Oamenii de știință lucrează acum pentru a înțelege mai multe despre descendența nou identificată în aceste 4 cazuri și vom împărtăși mai multe informații pe măsură ce vor deveni disponibile”, a declarat într-o declarație pentru CBS News, purtătorul de cuvânt al CDC, Kathleen Conley.

Experții spun că rapoartele despre BA.2.86, observat în țări de pe mai multe continente – Danemarca, Israel, Marea Britanie și SUA – , sugerează că este cel puțin capabil să transmită pe scară largă și s-ar fi putut răspândi nedetectat de ceva timp.

Informația vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a clasificat BA.2.86 drept „variantă aflată în monitorizare” din cauza numărului mare de mutații.

Escaladarea rapidă a acestei tulpini la categoria „variante sub monitorizare” a OMS este neobișnuită. Doar patru cazuri ale variantei au fost depistate la nivel mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

 1. „fatzetzi un vac-tzin mic
  SI MURITI MA,
  MURITI!”
  -dana budeanu V-A SPUS!

 2. La noi în oraș se vorbește de o noua radacina covid, iar in satul soției despre un nou coronament covid. Acum dacă le punem pe cele trei variante împreună facem o nou varinata de copac de co- vid de putere, vorba lui Ilici.
  PS. Cică navetistul e cu garda de onoare la granita și cu mașini frigorifice care pot raci pana la – 90 grade, ca să intampine noul vaxx și sa-i prezinte onorul. În acest moment am fost informați ca onorul va fi prezentat și doamnei cu genunchii prelucrati prin așchiere. Doamna covidului nostru de Cotroceni s-a arătat incantata spunând sec: sunt profund atinsa de acest gest. Pastorel, l-a aflarea răspunsului, i-a trimis următorul ca-tren de mare viteza.
  Doamna scumpa și distinsa,
  In ziua în care ați fost atinsă
  Erați culcata
  Sau intinsa?
  PS. Unii, mai răutăcioși, afirma ca doamna Carmen ar fi întruchipare ideala a femeii elastic. Despre acest gen de femeie știu unele amănunte, dar nu doresc ca sa le divulg. As rămâne fără material pentru praștie.

 3. parazitarea cu noua tulpina e usor de identificat:
  -de data asta se vad frunzele napului din cqr!

 4. La orizont am văzut niște cretini prin lanurile de covid!…se cacau în grupuri!…Si cu un șomoig de paie se ștergeau la coie…

 5. O noua muie cu cacat la orizontul gurilor propagandistilor OMS.

 6. Vaccinarea nu va fi obligatorie dar nu va iesinimeni din ro nevactzinat…asta e șantajul lui Marcel Rafila…niste jmekeri de la ue.asta e libertatea de mișcare și drepturili ioropenilor lu ursuela.

 7. Minciuni pentru IDIOTI !

  In Rusia la ordinul lui V.Putin au fost distruse toate antenele 5G pentru ca 16 elevi de la o scoala au murit iradiati.

  Dar daca v-ati vaccinat, CRETINILOR, de ce va mai este teama de ,,Covid” ?
  Sau va temeti de Liliacul din China ?

  Parca pentru asta v-ati eutanasiat, sau nu ?
  Doar de sanchi, ca sa primiti mici gratis… ?

  PROSTIA OMOARA !!!
  Si cu toate asstea, Prostii sunt fara numar !

 8. Degeaba ma vaccinez eu daca tu aduci in Romania sute de mii de nespalati africani si asiatici care mananca sobolani si popandai si traiesc cate 6-7 intr-o garsoniera.

  Am avut covid de trei ori si nu m-am vaccinat. Dupa cum vezi, nu am avut nevoie de otrava ta. Daca nu vrei sa mori de covid, slabeste si tu 30-40 de kile, nu mai manca ca un porc saorme si paste. Fa miscare, nu mai sta toata ziua pe canapea sa te uiti la filme porno.

 9. cre’ k se lucreaza asiduu k sa nu se depasheasca termenu’ din 2030 –ONLY 50 millions humans on earth– .. gretzili/vodafone-ro s-au lacomit cu „fabrik” de copii.. .

 10. Descopera globalistii si „boteaza” variantele covid ca pe asteroizi, dar e mai probabil sa fii lovit de asteroid decat sa mori de covid (asta daca nu esti „ajutat” sa-ti explodeze plamanii la terapie intensiva si daca nu ai comorbiditati – cauza reala a unor decese). Si eu, nevaccinat, am avut un pic de covid, numai vreo 3 zile si nu am suferit mai mult decat unii vaccinati (Dumnezeu sa-i ierte!).

 11. @Pacalici: corect-ta-ta vorba bulgarului: comorbiditatzi, obezizate, inima.

 12. Chiar daca Razboiul din Ucraina este un atac mirsav al fortelor imperialiste impotriva Federtatiei Ruse, Popoarele trebuie sa stie ca Vladimir Putin este un vaccinist dement la fel ca odiosii sai omologi atit din Vest cit si din Est. In Ucraina are loc un GENOCID IMPOTRIVA NEVACCINATILOR UCRAINIENI pentru ca Vaccinatii au plecat in Vest cu valizele pline cu bani in primele zile de conflict asa cum a relatat si presa din Romania. Pentru ca Tarile din Vest nu ii inapoiaza pe vaccinatii Ucrainieni de parte barbateasca sa ia parte la apararea Tarii lor asa cum ar fi firesc. Pentru ca Ucraina este cea mai nevaccinata Tara din Europa numai anumite Tari din Africa, dar nu toate, avind rate de vaccinare mai mici decit Ucraina. Pentru ca Federatia Rusa are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Lume desi Popoarele Rusiei s-au impotrivit vaccinarii. Pentru ca in Ucraina au ramas numai NEVACCINATII care sint trimisi pe front printr-o agresiva politica de recrutare. Guvernul Mondial Secret (Bestia din Apocalipsa) a trecut la EXTERMINAREA NEVACCINATILOR pentru ca acesta parte a OMENIRII este cea mai putin obedienta si mai putin susceptibila la dracismele care se implementeaza pe Pamint.

 13. Cum spunea und doctor, e o gripa ce are un nume.
  Si cu ea, unii fac profituri uriase alimentind frica in populatie prin propaganda („Angst sells“).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.