O zi de miercuri în care teatrul şi muzica fac legea

Botoşani

TEATRU. Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” programează reprezentaţia cu piesa „Amanta”. Montarea în regia lui Armand Calinovici este o adaptare după „Încurcă lume” de A.D.Hertz. Spectacolul începe la ora 19.00. Din distribuţie fac parte Magda Catone/ Monica Davidescu, Ileana Olteanu/Eugenia Șerban, Armand Calotă, Ovidiu Cuncea, Dorin Andone/Gavril Pătru. Preţul biletelor este cuprins între 40 şi 60 de lei.

TEATRU. „Stailelochian” este un spectacol care se joacă de la ora 19.00 pe scena Casei Tineretului. Este un spectacol docudrama care reconstituie viaţa comunităţii armeneşti din România de-a lungul secolului 20. Bunici, emigrare, cafea, război, strămoşi, ritualuri, pace, totalitarism, iluzii sunt narate şi înscenate cu umor de un povestitor care se reîntoarce prin amintiri în anii copilăriei. Textul dramatic adaptează romanul lui Varujan Vosganian, „Cartea şoaptelor”.

Bucureşti

FESTIVAL. La ArCuB are loc concertul IX Secret Letters în cadrul festivalului SONORO. De la ora 19.00, muzicienii Louis Lortie (pian), Diana Ketler (pian), Philippe Graffin (vioară), Mihaela Martin (vioară0, Daniel Rowland (vioară), Christian Naş (violă), Frans Helmerson (violoncel), Maximilian Hornung (violoncel) şi Thorsten Johanns (clarinet) au pregătit un program din care fac parte piese de Ludwig van Beethoven (Șapte Variaţiuni din „Bei Männern, welche Liebe fühlen”, WoO 46, pentru pian şi violoncel), Leoš Janáček (Sonata pentru vioară şi pian), Josef Suk (Elegie op. 23, pentru trio cu pian), George Enescu (Konzertstück pentru violă şi pian), Francis Poulenc (Sonata pentru clarinet şi pian), Anton Arensky (Variaţiuni pe o temă de Ceaikovski din Cvartetul de coarde op. 35). De asemenea, scrisori de dragoste trimise de Paul Eduard către Gala, Bohumil Hrabal către April Gifford, Marina Tsvetaeva către Boris Pasternak, Leoš Janáček către Kamila Stosslova, Mihai Eminescu către Veronica Micle şi Ludwig van Beethoven către „Iubirea Nemuritoare” vor fi citite de Edmond Niculuşcă şi Răzvan Popovici.

FESTIVAL. Jan de Winne şi Michael Lynn prezintă de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru, povestea flautului traversier „Il Flauto Traverso”, alături de ansamblul „Il Gardellino”, în prima serie de concerte intitulată Early Music Winds ce deschide ediţia2016 aFestivalului de Muzică Veche Bucureşti.

CLASIC. Universitatea Naţională de Muzică (Știrbey Vodă 33) organizează de la 18.30 concertul „Eroica-Beethoven”, un spectacol ale cărui donaţii vor fi oferite supravieţuitorilor incendiului din Clubul Colectiv. Dirijorul Tiberiu Soare ;i muzicienii de la Symphactory Orchestra vor interpreta Simfonia a III-a, „Eroica”, de Ludwig van Beethoven. Alături de ei va fi fotograful Miluţă Flueraş. Donaţia minimă recomandată este de 50 de lei.

MUZICĂ. Timpuri Noi cântă de la 21.30 la Hard Rock Cafe. Preţurile biletelor sunt cuprinse între 30 şi 40 de lei iar trupa promite că nu vor lipsi piesele consacrate Luca, Stere, Adeline, Victoria, Vecina, Verginica, Rambo, Catran sau Varu’ Maftei.

MUZICĂ. Cunoscut pentru remix-urile spectaculoase, Willy William este un DJ francez cu rădăcini în insulele Mauritius. Diseară, de la 23.00, William este în Player Club.

MUZICĂ. Miercuri, 2 noiembrie, Akcent ţine capul de afiş la concertul din The Vintage Pub de la ora 22.00 în Strada Smârdan 43.

Cluj Napoca

TÂRG. La Casa de Modă din Str. George Bariţiu nr.4-6 se deschide a doua ediţie a ZAIN, festivalul de design. Anul acesta, evenimentul include o Academie, un accelerator şi un studio.

TEATRU. „Copilăria lui Vivaldi” se joacă la Casa de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga 1-3. Spectacolul face parte din proiectul „Clasic e fantastic – copilăria marilor muzicieni”, o serie de spectacole de teatru şi muzică adresate celor mici (4-10 ani). Preţul unui bilet este 25 de lei.

CONCERT. Can Çakmur şi Aurelia Vişovan susţin de la ora 19.00 un recital dedicat scriitorului, compozitorului şi criticului romantic E.T.A. Hoffmann. Cei doi pianişti promit un eveniment inedit la Sala Studio de la Academia de Muzică.

Craiova

TEATRU. Comedia neagră „Spargerea” pornind de la o nuvelă de Răzvan Petrescu se joacă în regia lui Dragoş Muşoiu de la ora 19.00 la sala studio I.D. Sârbu. Din distribuţie fac parte Claudiu Bleonţ (Radu), Iulia Lazăr (Corina), Angel Rababoc (Cristi), Adrian Andone (Emil), Cătălin Vieru (Aurel), Iulia Colan (Anca), Gabriela Baciu (Doina), Anca Dinu (Ioana) şi Eugen Titu (Gigi).

Iaşi

MUZICĂ. De la ora 21.00 la Rocknrolla din Str. Grigore Ghica Vodă nr 14, e progamată cântarea Wanted. Trupa s-a format acum trei ani adunându-i pe Andrei Hancu (tobe), Codrin Vieriu (bas), Raul Plăcintă (chitară) şi Vlad Nedelcu (voce).

FILM. Centrul Cultural German invită comunitatea LGTB (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) la film, ceai şi discuţie liberă. Proiecţia peliculei „Drei” din 2010 în regia lui Tom Tykwer spune povestea unui cuplu heterosexual îndrăgostit de acelaşi bărbat. Filmul este prezentat în limba germană cu subtitrări în engleză şi începe la ora 18.00.

Sibiu

TEATRU. Atelierul de creat poveşti este susţinut de Diana Ribana la Teatrul Gong pentru copii şi tineret. Timp de o oră, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani sunt aşteptaţi la sala din Strada Alexandru Odobescu 4. Biletele costă 14 lei.

CLASIC. La sala Thalia, de la 19.30 Trio Clara Haskil (Germania) format din William Youn (Coreea de Sud, pian), Hannah Weber (Germania, violoncel) şi Nina Reddig (Germania, vioară) prezintă un program din care fac parte lucrări de Johannes Brahms (Trio nr. 1 în Si Major pentru Vioară, Violoncel şi Pian, op.8), Franz Schubert (Trio „Notturno”, D 897 în Mi bemol Major) Felix Mendelssohn-Bartholdy (Trio în re minor pentru Vioară, Violoncel şi Pian, op. 49).

Suceava

MUZICĂ. Trupa Guilty Lemon cântă în Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare”. De la ora 19.00, trupa care combină elemente de funk, jazz şi r&b, dar şi piesele originale cu preluări de la artişti consacraţi, arată de ce se pregăteşte pentru lansarea unui album propriu. Intrarea în Auditorium „Joseph Smith” este 15 lei, studenţii de elevii având reducere la 8 lei.

Târgu Mureş

MUZICĂ. Jazz&Blues Club din Str. Sinaia nr.3. programează de la ora 20.00 spectacolul susţinut de Bende Zsolt Quartet. Alături de muzicianul şcolit la Berklee se vor afla pe scenă Balázs József (pian) Orbán György (contrabas) şi Balázs Elemér (percuţie).

FILM. Până pe 6 noiembrie 2016 se desfăşoară Alter-native, Festivalul internaţional de film scurt.

Biletul de zi este 15 lei iar cel pentru 5 zile e 40 de lei. Sala Mare, Sala mică şi Jazz&Blues Club din Palatul Culturii (Str. George Enescu nr.2) găzduiesc, în afara competiţiei, şi numeroase proiecţii de lungmetraj cu pelicule recente din Ungaria, România, Elveţia etc.

Timişoara

EXPO. Analog Mania 2016 înseamnă 6 zile dedicate artei şi tehnologiei analogice. Evenimentul internaţional a ajuns la ediţia a IV-a şi are 3 secţiuni oficiale: foto, film, muzică. Expoziţiile, atelierele, seminariile, proiecţiile şi concertele adună publicul în Bastion, unde 5 galerii îşi pun la dispoziţia organizatorilor spaţiile.

CLASIC. Festivalul Internaţional de Muzică Nouă Intrada programează de la ora 19.00 în Sala Orpheum (Facultatea de Muzică, Piaţa Libertăţii nr.1) spectacolul Viaţa în doi, un recital de familii.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.