Obsesia Grindeanu nu-i dă pace lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, președintele PSD, a vorbit la ”Sinteza Zilei” despre momentele care au dus la schimbarea guvernului și despre activitatea lui Sorin Grindeanu, conform antena3.ro.

Întrebat dacă fostul premier ”era incompetent sau nu făcea treabă”, Liviu Dragnea a lăsat de înțeles că Sorin Grindeanu a avut, de la un moment dat, alte preocupări decât conducerea Executivului.

”Nu pot să spun că a fost sau nu incompetent. Nu am răspuns nici la atacuri, nu suntem pe persoană fizică aici (…) Așa pare, trebuie să recunosc că nu aveam elemente care să mă determine să spun acest lucru (că Sorin Grindeanu a fost ”deturnat” – n.r.). Sunt oameni care spun că nu se prea ocupa de guvernare, o spun miniștri care erau în Guvern. Cu acestă idee au venit niște prieteni foarte apropiați de-ai lui. Nu știu dacă e adevărat. Dacă e, e foarte grav. La un moment dat adevărul va ieși la iveală. Pe noi ne-a interesat ca programul de guvernare să fie recuperat” a spus Liviu Dragnea.

Reticență

Pe de altă parte, el s-a ferit să afirme tranșant că în interiorul partidului pe care îl conduce s-ar afla și ”trădători”. Acesta a preferat să sublinieze că manifestările vocale ale unor membri nu au darul de a destabiliza partidul.

”Nu cred că am folosit cuvântul trădare în politică. Să trădezi ce? Sunt colegi care nu au fost simțiți că trag la același front. Cum să spun că sunt trădători, este un cuvânt greu. Sunt oameni care poate vor să folosească situațiile respective pe persoană fizică, în avantaj propriu, oameni care vor să folosească astfel conjuncturi să sprijine alte proiecte politice. PSD e un partid mare, de asta și deranjează. Niciun alt partid nu putea trece prin asemenea frământări și să rămână stabil. Unii care visau să ajungă prim-miniștri, alții care voiau să intre în Guvern și nu au intrat, exprimă diverse nemulțumiri. Discutăm de câțiva oameni. În orice partid se întâmplă asta, sunt mai vocali” a afirmat Liviu Dragnea la ”Sinteza Zilei”.

Fixația Ponta

Victor Ponta nu a fost împins spre excludere, ci și-a făcut-o singur, consideră Liviu Dragnea. Acesta a vorbit despre ”ruptura” din relația sa cu Ponta, marți, tot la ”Sinteza Zilei”.

„Nu putem să zicem că nu s-a întâmplat nimic şi brusc s-a ajuns în situaţia asta. A fost o supărare când şi-a dat demisia pe Facebook. Eu m-am supărat foarte tare. Era duminică, trebuia să ne întâlnim. M-a sunat cineva şi mi-a spus. Asta a durut. Nu-l acuz pentru plecarea din funcţia de prim-ministru. Mi-a părut rău că nu s-a discutat în partid. El era în centrul unei presiuni uriaşe. 99% din această presiune era contrafăcută, să-l determine să-şi dea demisia.

Pe urmă au fost atitudini incorecte în timpul alegerilor locale. Niciun sprijin pentru Gabriela Firea. L-a sprijinit pe Piedone împotriva candidatului nostru. Pe urmă au fost alte atacuri împotriva partidului. Ceea ce ne-a durut cel mai tare a fost în campanie când poza lui era pe afişele PRU. El a explicat că e bine să ajute PRU ca împreună să facem 50%. Oamenii au fost dezorientaţi. După alegeri au continuat aceste atacuri. Mi-a dat demisia în alb şi am rupt-o.

Victor Ponta nu a fost exclus din partid. S-a autoexclus. A fost o decizie a CExN că orice membru care susţine un guvern care nu e susţinut de partid se autoexclude. Nu s-a ajuns aici pentru că partidul l-a împins acolo. Şi-a făcut-o singur”, a afirmat liderul PSD.

Recomanda
Julieta Tarnovan 2645 Articole
Author