Olanda, inspecție Schengen la Poliția de Frontieră

Reprezentanți olandezi, țară care până în prezent s-a opus aderării României la spațiul Schengen, au efectuat ieri o vizită la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Asta, după ce instituția a primit acces la baza de date Schengen, fără a avea însă posibilitatea implementării, modificării sau ștergerii informațiilor. Ieri ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, împreună cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe olandez și ai celui român au descins la sediul Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Chestorul general de poliţie Ioan Buda a prezentat Centrul de Comandă şi Control al Poliţiei de Frontieră Române, unde se colectează şi se procesează informaţiile de la sistemele de supraveghere şi control instalate pe frontieră, în scopul optimizării timpului de răspuns şi al gestionării resurselor la un nivel unitar. De asemenea, a fost prezentată Unitatea Naţională cu Informaţii privind Pasagerii, structură responsabilă cu procesarea datelor despre călători, în scopul prevenirii şi combaterii actelor de terorism, a infracțiunilor conexe şi la adresa securității naționale, precum şi prevenirii şi înlăturării amenințărilor la adresa securității naționale. Conducerea IGPF a încercat să-i convingă pe olandezi că sunt asigurate necesarul de resurse umane și dotările tehnice, iar acest lucru a fost apreciat cu ocazia misiunilor Frontex.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard Pascu 109 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.